«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Краще ховати треба": Кремль злив компромат на патріарха Кирила

"Верхи" незадоволені самодіяльністю РПЦ

Ніби змовившись, відразу декілька Telegram-каналів виклали компромат на двох скандальних російських священнослужителів: спочатку на митрополита Іларіона, а потім на патріарха Кирила. Примітно, що ресурси знаходяться на хорошому рахунку у Кремля.

Так, згідно з оприлюдненою інформацією, представники російської православної церкви дуже зловживають своїми повноваженнями, причому як на території РФ, так і за її межами. У підсумку обом це загрожує реальними тюремними термінами.

Під ударом опинився проректор Загальноцерковної аспірантури та докторантури професор Дмитро Шмонін: його підозрюють у причетності до фінансових махінацій. Разом з ним під ударом і сам Іларіон. Разом з тим конкретики за вказаними звинувачень поки що немає.

"За кордоном така інформація: останні півтора року патріархом Кирилом і його оточенням були здійснені транзакції з прихованих рахунків РПЦ в швейцарському UBS і Zurich Cantonal Bank у розмірі 200 млн євро. З Швейцарії гроші були направлені в Австрію та Італію. У зв'язку з цим патріарха можуть запідозрити у відмиванні коштів і шахрайстві", – пише Telegram-канал.

Наголошується, що на перший погляд ці інсайди виглядають як інформаційна атака – враховуючи проблемне для Росії питання автокефалії для Української православної Церкви і конфлікт із Вселенським Патріархатом.

"Особливо емоційно реагують прихильники версії про внутрішньоелітну боротьбу з метою заміни Кирила на Тихона (Шевкунова). З іншого боку, це можна розцінити і як дружнє попередження про можливі репутаційні ризики. Общак ховати треба краще", – резюмує Telegram-канал.

Джерело

Все буде Україна