«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Краще їжте овочі: в Україні заборонили популярні вітаміни

На території України тимчасово заборонили продаж популярних вітамінів

В Україні запроваджено тимчасову заборону на застосування та реалізацію відомого препарату для профілактики та лікування дефіциту кальцію та вітаміну D. Про це йдеться в розпорядженні на сайті Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

У розпорядженні вказано препарат "Кальцій-Д3 Нікомед Форте" 60 жувальних таблеток серій 11429329, 11433082 Такеда АС, Норвегія.

Рішення у відомстві було прийнято в середу, 18 липня. Повідомляється, що воно обгрунтоване терміновим повідомленням від Держслужби в Чернігівській області та Києві, а також на підставі негативних висновків про якість продукту.

Препарат на невизначений термін знято з реалізації через невідповідність вимогам реєстраційного посвідчення за показниками "ідентифікація" та "кількісне визначення".

Таблетки Кальцій-Д3 Нікомед Форте" досить популярний серед українців і використовується для профілактики та лікування дефіциту кальцію та вітаміну D у пацієнтів літнього віку. Крім того, найчастіше його використовують як доповнення до специфічної терапії остеопорозу.

Джерело

Все буде Україна