«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Кремль назвав наступний крок який має зробити Україна після обміну полонених

Закріплення в Конституції України федеративного адміністративно-територіального устрою – наступний крок після обміну полоненими, який чекає РФ від України.

Такий висновок можна зробити зі сказаного повноважним представником Росії в контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Борисом Гризловим.

Гризлов висловив сподівання, “що тепер Київ зможе перейти до реалізації своїх політичних зобов’язань за погодженням в контактній групі всіх правових аспектів особливого статусу Донбасу, в тому числі по закріпленню даного статусу в Конституції”. Виходить, закріплення в Конституції так званого “особливого статусу” ОРДЛО – одне з “політичних зобов’язань Києва”?

Або Гризлов блефує і створює вигідний для Кремля інформаційний фон? Але як би там не було, а мета Кремля очевидна: ліквідація України як унітарної держави, проштовхування ідеї “федералізації”, з якої ще в 2005 році носилися російські агенти впливу, в першу чергу екс-глава Луганської облради Віктор Тихонов. Ще тоді експерти попереджали, що наступним етапом після “федералізації України” напевно буде організований під управлінням з Кремля і при силовій підтримці з РФ “парад суверенітетів”. У 2014 році в Криму цей прогноз частково виправдався. На Донбасі повністю здійснити задумане не вдалося, тому, схоже, розігрується новий сценарій, коли все почнеться з закріпленого в Конституції України “особливого статусу” ОРДЛО, що стане прецедентом, який повинен стимулювати “рух за автономію” в інших регіонах. А закінчиться все ліквідацією суверенітету України, зрозуміло, якщо відповідні зміни до Конституції будуть внесені.

“Сподіваємося, що тепер Київ зможе перейти до реалізації своїх політичних зобов’язань за погодженням в контактній групі всіх правових аспектів особливого статусу Донбасу, в тому числі по закріпленню даного статусу в Конституції”, – заявив Гризлов.

Все буде Україна