«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Курс валют на 6 червня: долар невпинно зростає, а євро стрімко падає

Ситуація на валютному ринку неоднозначна

Так, українську валюту послабили до 26,15 за долар. Про це свідчать офіційні дані на сайті регулятора. Курс валют на сьогодні О

фіційні курси валют встановлені на такому рівні:

2615.6210 гривень за 100 доларів;

3053.7375 гривень за 100 євро;

4.2200 гривень за 10 російських рублів.

Таким чином, курс долара, в порівнянні з показниками у вівторок, 5 червня, виріс у ціні ще на 2 копійки. Крім того, євро подешевшав на 14 копійок. Вартість 10 російських рублів збільшилася на 1 копійку.

Нагадаємо, що за прогнозами аналітиків, вартість долара в Україні в найближчі кілька місяців може знизитися до 25 гривень. Якщо в Україну іноземна валюта буде активно заходити, то курс гривні має всі шанси значно збільшитися. Про це в ефірі українського каналу заявив економіст Олег Устенко.

"Якщо ми кажемо про зміцнення гривні, то до кінця року для цього повинно зайти ще близько 7 млрд дол. Якщо вірити в цю цифру, то тоді ми повинні повірити в два джерела, з яких ця валюта буде входити в країну. Вона може зайти або через нашу активну співпрацю з міжнародними фінансовими інституціями. Або вона повинна зайти до нас в країну на тлі різко збільшених прямих іноземних інвестицій. Наприклад, вони дійдуть до рівня історичних максимумів у новітній економічній історії. Тоді треба повірити і в те, що у нас активно йдуть реформи. Якщо на кожен із цих питань відповідати ствердно, то тоді можна сміливо вірити, що гривня буде зміцнюватися", - зазначив він.

Джерело

Все буде Україна