«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Курси валют: як свята вплинуть "на вагу" гривні

 

Учасники ринку очікують помірне зростання курсу долара до гривні на період свят

Ажіотаж навколо новорічних свят не міг не позначитися на курсу валют. Бюджетні витрати чинили додатковий тиск на гривню. А що буде з нацвалютою до кінця свят?

Про це пише "businessua.com".

Андрій Шевчишин нагадав, що раніше прогнозував курс на кінець 2018 року в діапазоні 28-29 гривень / долар, але зараз "є хороші передумови закінчити рік з курсом нижче 28,5 гривні / долар". Цілком можливо, що ми закриємо рік в межах 28-28,5", - сказав фахівець.

"Учасники ринку очікують помірне зростання курсу долара до гривні на період свят в районі 28 гривень / долар, але навряд чи вище 28,5 гривні", - сказав "апостроф" фінансовий експерт Олексій Субочєв.

 

Сергій Фурса на кінець поточного - початку наступного року прогнозує валютний коридор 28,5-29,5 гривні / долар. За його словами, в січні девальвація продовжиться. Тому, за словами експерта, чекати на падання курсу "зеленого" варто не раніше лютогою

 

Віталій Шапран, в свою чергу, зазначив, що в перші місяці 2019 року курс, швидше за все, не вийде з коридору 28-29 гривень/долар. Втім це його прогноз і з планами Нацбанку він не має нічого спільного.

Все буде Україна