«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

ЛАКІ: СОБАКА – СЕПАРСЬКІ РОЗТЯЖКИ ЗНІМАКА. Підтримайте песика та тих хто на передовій!

Багато людей мріють про породистих чотирилапих і навіть не замислюються, що кожен цуцик - це окрема історія, окрема душа та харизма. На передовій без звірів ніяк: вони перші відчувають ворожий обстріл, відчувають близькість ворога та ДРГ.

Історія одного маленького дворняжки вражає та надихає водночас: безпородний цуцик Лакі самотужки навчився знімати ворожі розтяжки і вже мінімум чотири рази рятував життя бійців.
"Першу зняв коли йому було десь місяці чотири: почався обстріл він злякався, побіг і наткнувся на розтяжку. Його після цього місяць шукали, потім вирішили що поранений і десь помер у лісі. Але через місяць його випадково знайшли, коли моніторили територію. Напівмертвий (шкіра і кістки) в розбомбленій будівлі, він вже навіть не ворушився, просто коли почув нас, спробував заскавчати. Думали не виживе, а він виявився сильний! Через 3 тижні вже бігав, красунчик! 
Ще через два тижні хлопці з сусідньої позиції попросили поділитися з ними собаками – всі їхні загинули. А пес на бойовій позиції – це майже необхідність, собаки передчувають обстріли, чують, коли до позиції підкрадається ДРГ, здатні знаходити сліди чужинців у повній темряві, часто спрацьовують там, де не бачить тепловізор. Тож, хлопці попросили поділитися собаками і сусіди відвезли їм двох цуциків: Лакі та його сестру. (на фото – мама Лакі, і він серед інших цуценят).

Собачка Лакі та мама


Це було десь о дванадцятій годині дня, на заході ми почули, як в лісі вибухнула розтяжка, а через 30 хвилин прибіг Лакі, - згадує Джейн, як цуцик зняв другу розтяжку. - Потім він зірвав розтяжку вже навмисно - ми бачили в бінокль, як він ходив, шукав, нюхав, крутився, різко побіг і пролунав вибух".
І що цікаво – Лакі обходив всі розтяжки якщо ішов із людьми, а зривав їх тільки коли був сам. Джейн каже – його ніхто цьому ніколи не вчив.
Гадаю, він просто, як будь-який собака, маючи хороший нюх і пам'ять, перший випадок із свого життя, коли він мало не загинув, запам'ятав. Потім другий раз він, я думаю, знову випадково потрапив на розтяжку, а потім вже, швидше за все, почав їм, так би мовити, мститися. Або, може, це для нього гра" - розповідає доброволеці із позивним Джейн.

В статті використано матеріали групи "ми і є Україна"

Як би то не було, але собаки врятували не одну сотню життів, порою, ціною власних. Росіяни та зрадники сепаратисти не цураються заборонених методів війни - розставляти міни та розстяжки, часто роблять вилазки на блокпости та наші позиції. Сепари навіть вдаються до отруєння чотирилапих, розкидаючи отравлене м'ясо, а собак на позиціях досить важко навчити харчуватись у одному місці, оскільки через часті переїщди вони навіть не розуміють чого від них вимагають.

Все буде Україна