«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Леонід Кравчук: “Те, що чинить Петро Порошенко, є прикрою неповагою до суду і недостойним посади Президента…

Перший президент України Леонід Кравчук закликав п’ятого президента Петра Порошенка захищати свою репутацію в суді, а західних партнерів попросив утриматися від поспішних заяв про політичні переслідування в Україні. Видання “ГОРДОН” ексклюзивно публікує повний текст звернення.

1991 року я і мої однодумці заснували інститут президентства в Україні. Повірте, це було нелегко. Посада президента у країні функціонує понад 29 років. Сьогодні ми вже маємо шостого президента, маємо позитивний і негативний досвід.

Ми долали труднощі, вчилися, помилялися і, незважаючи на все, рухалися вперед.

Чого нам не вдалося зробити (і це найважливіше) – так це підняти посаду президента на висоту поваги до нього українського народу. Як людина, яка проходила президентський шлях першою, я завжди хотів, щоб навколо президента колосилася пшениця, а не росли бур’яни. Але це моє бажання. Як показує досвід, життя набагато складніше. Не кожному по силі витримати його випробування, не клюнути на спокусу.

Судити про досконалість закону і його застосування може тільки правоохоронна система, а не особисто президент чи його оточення

Що тут є принциповим? Народ обирає президента й має право оцінювати його, підтримувати чи не підтримувати. Це питання суто політичне. Конституція України наділяє президента конкретними повноваженнями.

Він кожний день приймає рішення, підписує закони, укази, розпорядження, виступає із заявами та промовами. Крім того, президент веде розмови, консультується, радиться зі своїми підлеглими, обговорює з ними плани на майбутнє. Обговорює програми і тому подібне. Далеко не все з цього оприлюднюється. Але саме тут зароджуються і потім діють добрі чи погані наміри президента.

Все буде Україна