«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Лікарі бють на сполох: смертельна епідемія атакує українців у жовтні

В Україні вже підготувалися до нового сезону і перереєстрували вакцини

Восени в Україні очікується спалах багатьох серйозних захворювань, особливу небезпеку серед них представляє грип. Лікарі говорять про можливу епідемію, яка розпочнеться в жовтні, а завершення сезону - в травні 2019 року.

Про це повідомили представник Міністерства охорони здоров'я.

"Згідно з опублікованим прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров’я, вірусами, які, ймовірно, будуть циркулювати в Україні у новому епідсезоні, є: вірус, подібний A/Michigan/45/2015(H1N1)pdm09; вірус, подібний A/Singapore/ INFIMH-16-0019/2016(H3N2); вірус, подібний B/Colorado/06/2017", - повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Відзначається, що в Україні вже підготувалися до нового сезону і перереєстрували вакцини.

"Для епідсезону 2018-2019 року в Україні очікується наявність трьох вакцин від грипу. Одна з них уже зареєстрована в Україні, друга вакцина завершила процес спеціалізованої експертизи реєстрації, матеріали щодо третьої вакцини перебувають на розгляді у Державному експертному центрі", - сказано в повідомленні.

Вакцину українці зможуть придбати в аптеках, уже у вересні її буде в наявності достатньо. Наразі вже зроблено перереєстрацію препаратів.

"МОЗ України зі свого боку провів необхідні дії, щоби вакцини вчасно з’явились в аптеках і кожен громадянин міг без зайвого клопоту забезпечити собі надійний захист. Це дозволить попередити важкі ускладнення від грипу та знизити захворюваність", - сказала заступник міністра охорони здоров'я з питань європейської інтеграції Ольга Стефанишина.

У відомстві нагадали, що в Україні щорічно реєструється близько 6 млн інфекційних захворювань. На грип та ГРВІ припадає до 98% всіх випадків. Проте ситуація з вакцинацією населення все ще залишається критичною.

Джерело

Все буде Україна