«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

«Людина може все. Навіть смерть – це ще не кінець »: 25 цитат Ніколи Тесли, який знав, як можна змінити реальність

Його називали фантазером, насміхалися над його ідеями, проте час все розставив по своїх місцях.

Нікола Тесла був напрочуд талановиима. Свої відкриття він робив легко, ніби жартома. Він говорив, що технічні рішення самі приходять до нього в голову. Тесла вважається одним із найгеніальніших людей всіх часів (разом з Леонардо да Вінчі).

Роботи Тесли уможливили розвиток сучасної електротехніки. Його винаходи випередили свій час не на одне століття. Тесла знав, як за допомогою свідомості можна змінити реальність. Про нього досі ходять легенди. Пропонуємо вам 25 цитат цього великого винахідника.

1. Дія навіть найбільш крихітної істоти призводить до змін у всьому Всесвіті.

2. Мій мозок – це тільки приймальний пристрій. У космічному просторі існує якесь ядро ​​звідки ми черпаємо знання, сили, натхнення. Я не проник в таємниці цього ядра, але знаю, що воно існує.

3. Мені не потрібні моделі, малюнки, експерименти. Коли у мене народжуються ідеї, я в уяві починаю будувати прилад, міняю конструкцію, вдосконалюю її, і включаю. І мені абсолютно байдуже проводяться випробування приладу у мене в думках або в майстерні – результати будуть однаковими.

4. Вам знайомий вираз «вище голови не стрибнеш»? Це омана. Людина може все.

5. Великі таємниці нашого буття ще тільки належить розгадати, навіть смерть може виявитися не кінцем.

6. Вищої метою розвитку людини є повне панування свідомості над матеріальним світом, використання сил природи для задоволення людських потреб.

7. Життя є і завжди буде рівнянням, яке не піддається вирішенню, хоч і містить кілька відомих факторів.

8. Сучасні вчені мислять глибоко замість того, щоб мислити ясно. Щоб мислити ясно, потрібно володіти здоровим глуздом, а мислити глибоко можна і будучи абсолютно божевільним.

9. Це проблема багатьох винахідників: їм не вистачає терпіння. Їм не вистачає сили волі пропрацювати в розумі щось повільно, чітко і ясно, так, щоб вони точно відчули, як це буде працювати.

Вони хочуть відразу випробувати першу ідею, і в результаті вони витрачають купу грошей і безліч хорошого матеріалу, тільки щоб дослідним шляхом встановити, що вони працюють в неправильному напрямку. Ми всі робимо помилки, і краще робити їх до того, як почнеш щось робити.

10. Наш світ занурений у величезний океан енергії, ми летимо в нескінченному просторі з незбагненною швидкістю. Все навколо обертається, рухається – все енергія. Перед нами грандіозне завдання – знайти способи видобутку цієї енергії. Тоді, витягуючи її з цього невичерпного джерела, людство буде просуватися вперед гігантськими кроками.

11. Поширення цивілізації можна порівняти з вогнем: спочатку це слабка іскра, потім мерехтливий вогник, а потім могутнє полум’я, наділене швидкістю і силою.

12. Скільки людей називали мене фантазером, як насміхався над моїми ідеями наш короткозорий світ. Нас розсудить час.

13. Кожен повинен вважати своє тіло безцінним даром від тих, кого він любить понад усе, чудовим витвором мистецтва. Невимовна краса, таємниця, яка укладена в задумі людського буття настільки тонка, що навіть слово, дихання, погляд, навіть думка можуть пошкодити її. Неохайність, яка множить хвороби і смерть, не просто саморуйнується, але і неймовірно аморальна звичка.

14. Я порізав палець, і він кровоточить: цей палець – частина мене. Я бачу біль одного, і цей біль ранить мене теж: ми з другим єдині. І спостерігаючи поваленого ворога, навіть такого, про кого я шкодував би найменше у всьому Всесвіті, я все одно відчуваю скорботу. Хіба це не доводить, що ми все лише частка єдиного цілого?

15. У безперервній самоті розум стає все гострішим. Для того, щоб думати і винаходити не потрібна велика лабораторія. Ідеї ​​народжуються в умовах відсутності впливу на розум зовнішніх умов. Секрет винахідливості в самоті.

На самоті народжуються ідеї.

16. Немає нічого, що в більшій мірі могло б привернути увагу людини і заслужило б бути предметом вивчення, ніж природа. Зрозуміти її величезний механізм, відкрити її творчі сили і пізнати закони, управляючі нею – найбільша мета людського розуму.

17. Не буде великим злом, якщо студент впаде в оману; якщо ж помиляються великі уми, світ дорого оплачує їх помилки.

18. Якщо переді мною стояло якесь виснажливе завдання, я накидався на нього знову і знову, поки не робив. Так я практикувався день за днем, з ранку до ночі.

Спочатку це вимагало сильного розумового зусилля, спрямованого проти схильностей і бажань, але йшли роки, і це протиріччя слабшало, і нарешті мої воля і бажання стали одним і тим же. Такі вони і сьогодні, і в цьому лежить секрет всіх моїх успіхів.

19. Інтуїція – це щось таке, що випереджає точне знання. Наш мозок має, без сумніву, дуже чутливі нервові клітини, що дозволяє відчувати істину, навіть коли вона ще недоступна логічнихм висновкам або іншим розумовим зусиллям.

20. Я не роблю креслень, не будую макети. В голові я створюю малюнок, по ньому ж подумки збираю прилад, тестую і запускаю його. За 20 років роботи, результати уявних випробувань, і випробування того ж приладу в майстерні завжди давали однакові результати.

21. Це парадоксально, але все ж це правда, коли кажуть, що чим більше ми знаємо, тим більше неосвіченим стаємо в абсолютному значенні, бо тільки через просвітлення ми починаємо усвідомлювати свої обмеження.

22. Коли природній потяг розвивається в пристрасне бажання, наближення до мети йде семимильними кроками.

23. Наші недоліки і наші чесноти нероздільні, як сила і матерія. Якщо вони поділяються – людини більше не існує.

24. Жодне співтовариство не може існувати і розвиватися без жорсткої дисципліни.

25. У мозку не ведеться постійного запису, не накопичуються знання. Знання є щось родинне еху, яке потребує порушення тиші, щоб бути викликаним до життя.

Джерело

Все буде Україна