«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Людина себе показує у сварці. Можна багато що зрозуміти…

Якщо ви посварилися з людиною, це неприємно, звичайно. Зате у вас є унікальна можливість до кінця зрозуміти людину. Усвідомити, яка це людина по суті. І що можна від неї чекати.

Якщо після сварки людина з вами не розмовляє і не поспішає помиритися – це сумно. Але вона має на свої почуття повне право; і може не вважати себе винуватою. Або не готова до вибачень. Гнівається на вас, ображається, не бере трубку і не відповідає на повідомлення. Ну, на те це й сварка.

Навіть якщо людина різко вам сказала: “не дзвони мені та не пиши! Між нами все закінчено”!, – це теж півбіди, і є ще надія на відновлення стосунків.

А найгірше – це ось що: людина негайно починає поливати вас брудом. Публічно. На своїй сторінці в мережі пише гидоту, публікує листування, розповідає особисті подробиці.

Загальним знайомим або родичам розповідає інтимні речі. Видає усі ваші секрети і таємниці, якими ви ділилися. Не просто лає вас або скаржиться; саме – видає секрети.

“Зливає” особисте листування іншим людям, яких воно може поранити або зачепити. Спеціально розповідає, що ви про них говорили поганого. Настроює їх проти вас.

Така людина негайно розголошує всю інформацію і втягує в конфлікт третіх осіб. Так, один скривджений чоловік узяв і все листування з жінкою відправив її чоловікові. Або коханка після сварки взяла й дружині подзвонила. А той, кого вважали другом, пішов до начальника і розповів йому все про ваші помилки або зловживання…

Так от. Людина себе повністю показує у сварці. Усе своє нутро і своє істинне обличчя. Якщо вона зробила щось з переліченого, більше ніколи не підпускайте її до себе, навіть якщо вона вибачиться і запропонує помиритися.

Помиритися можна. Ворогувати з такою людиною ні до чого. Але більше ніколи не довіряйте йому або їй. І поводьтеся спокійно і терпляче, як з отруйною змією. Будьте впевнені – від такої людини ви отримаєте удар в спину навіть і без сварки. Це питання часу і обставин.

Це патерни поведінки; моделі, які не змінюються. Ось така це людина. Така у неї душа. Поки ви близькі та товаришуєте, можна не пізнати людину. А у сварці вона миттєво розкриється.

Миритися і далі спілкуватися можна з тими, хто мовчав, гнівався, не відповідав на повідомлення, не вибачався і не приймав вибачень. Це не страшно. А ось з тими, хто розкрився після сварки, як отруйна квітка, потрібно проявити обережність. І більше ніколи не розкривати душу, навіть якщо доведеться знову спілкуватися. “Помиритися” з такою людиною можна; встановити дипломатичні стосунки. Але істинної любові та дружби й бути не може…

Ганна Кір’янова

 

Все буде Україна