«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Ловлять на вулиці, вивозять в поле і тримають без їжі: Як проходить мобілізація в "ЛНР " і"ДНР"

На окупованих Росією територіях Донбасу чоловіки ховаються від окупантів через загальну мобілізацію. Жителі так званих "ЛДНР" не хочуть воювати і переодягаються в жінок, тому що їх хапають прямо посеред вулиці, передають Патріоти України.

"На окупованих РФ територіях українського Донбасу, чоловіків призовного віку хапають прямо на вулицях і тягнуть у військкомати, щоб використовувати їх як гарматне м'ясо при майбутніх можливих бойових діях. Деякі, ходять по вулиці переодягнувшись в Жіноче плаття. Це не жарт і не перебільшення-це реальність!", - написав у Facebook радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Крім того, співрозмовники УП у Донецьку і Луганську повідомили, що бойовики на непідконтрольній території Донецької області оголосили мобілізацію чоловіків, вивезли їх в поле і тримають без їжі та інформацію про подальші дії.

Відзначається, що вибирають людей з досвідом участі в бойових діях. А на збори дають всього кілька годин. Деяких мобілізованих фактично вивезли в поле і дали сухпайок на кілька діб.

"Але їжа швидко закінчилася і зараз ці люди просто стоять в полі і чекають невідомо чого. Ніяких наказів ніхто не дає, а ще почалися дощі".

Також мешканка Луганська розповіла, що в місті на вулицях майже немає чоловіків. "Хтось вже мобілізований, а хтось ховається від призову у родичів в селах поблизу. Оскільки були випадки, коли забирали людей прямо з вулиці", - сказала жінка. Чоловіків до 55 років не випускають на кордоні в Ростовську область, евакуюватися в Росію можуть тільки жінки і діти.

Як відомо, мобілізація в ОРДЛО була оголошена 19 лютого. Ватажок підконтрольних Кремлю терористів " ДНР "Денис Пушилін, а слідом за ним і ватажок російських найманців" ЛНР "Леонід Пасічник підписали відповідні" укази", в яких йшлося про прибуття в" військові комісаріати "всім чоловікам окупованих РФ територій нібито через" безпосередню загрозу агресії " з боку Збройних сил України.

Все буде Україна