«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Лукашенко відмовив Кремлю в військовій базі в Білорусі: після Криму з Путіним не хочуть мати справу..

За підсумком своєї поїздки в Москву нелегітимний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що поява в країні військової бази Росії не планується.Його слова були оприлюднені 24 квітня на офіційному сайті прес-служби Лукашенка.

Він запевняв журналістів, що на зустрічі з Путіним навіть мови не йшло про створення в Білорусі російської військової бази.

“Навіщо? (…) Якщо вона в Смоленську (РФ – ред.), В 3-х хвилинах польоту від того ж Бобруйська”, – сказав Лукашенко. Він уточнив, що витрачати величезні гроші на базу ЗС РФ немає ніякого сенсу.

Його слова прокоментував в facebook.російський політичний і військовий аналітик Ель Мюрид.

Він звернув увагу на те, що категорично ні з приводу бази РФ Лукашенко не сказав. Разом з тим, очевидно, він намагається уникнути цієї долі.

“Взагалі після Криму бажання розміщувати у себе російські бази мало у кого виникне. НАТО, звичайно, агресор, але братська Росія не виглядає сильно краще. А тому” чур мене “- найнадійніший сценарій взаємин”, – пояснив російський експерт.

Він додав, що агресивна зовнішня політика Кремля майже позбавила Росію всіх союзників.

У Лукашенка, який став “токсичний” на Заході після сфальсифікованих виборів і репресій щодо свого народу, не залишилося вибору. Однак навіть він вважає за краще “дружити” з Росією на відстані.

За матеріалами.dialog.ua

Все буде Україна