«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Лукашенко заявив про російське втручання у внутрішні справи Білорусі

Москва. 25 червня. INTERFAX.RU - Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив про втручання у внутрішні справи і вибори в республіці з боку РФ і Польщі, він планує обговорити це з російським колегою Володимиром Путіним.

Росія втручається у внутрішні справи Білорусії

 

"Вони (опоненти влади - ІФ) що, нас штовхають на нечесність таку, як вони себе ведуть? Ясно, що там за ними ляльководи стоять. Вони і з одного, і з іншого боку. І в Польщі живуть, і з Росії підкидають. ми про це з президентом Путіним поговоримо в найближчим часом при зустрічі, але ця ситуація дуже складна. Застосовуються найсучасніші фальшиві технології, йде втручання з-за кордону в наші вибори, внутрішні справи ", - заявив Лукашенко в четвер на нараді, його цитує Держагенцію БелТА.

"Але ми не є ядерною державою. Ми не можемо взяти ядерну боєголовку, розмахувати і кричати, або говорити про гіперзвуковому зброю, що ми вам відповімо. Ми звичайна середньоєвропейська країна, миролюбна, націлена на спокійне життя. І комусь погрожувати в зв'язку з цим ми просто не можемо ", - додав він.

За словами Лукашенка, зараз в інтернеті поширюються "моторошні фейки", автори яких, як стверджує президент, хочуть дискредитувати білоруська влада. В якості одного з прикладів таких фейків Лукашенко назвав опубліковану в Мережі інформацію про те, що на рахунках його сина Віктора Лукашенко в Швейцарії нібито знаходиться понад 840 млн доларів.

"Зверніть туди (в Швейцарію - ІФ) по дипломатичних каналах лист: хто хоче забрати ці гроші, нехай негайно забере", - сказав білоруський президент. Він звернув увагу, що інформація просто фальсифікується, і люди, які не розуміються на банківських документах, вірять таким повідомленням.

"Такі фейки будуть постійно. І нам треба це мати на увазі, з цим жити і боротися. До речі, це підкидається структурами" Бабичівська "," незигарямі "з Росії. Це не наше, це з Росії йде інформація. Потім вони вибачаться, знімуть . Але людям-то в мізки вже вкинули це ", - сказав білоруський лідер.

"Зарубіжні ляльководи": заяви Мінська про іноземне втручання в справи Білорусі

Раніше в червні Лукашенко після затримання екс-глави Белгазпромбанка і кандидата в президенти Білорусії Віктора Бабарика заявив, що влада змогла зірвати масштабний план з дестабілізації республіки і організації майдану в країні за участю "зарубіжних ляльководів" . "Така була мета. Маски зірвані з певних не тільки ляльок, які у нас тут були, але і ляльководів, які сидять за межами Білорусі", - сказав білоруський лідер.

До цього голова Комітету держконтролю Білорусі Іван Тертелю після затримання Бабарика назвав "ляльководами" представників "Газпрому" . "Ми в свою чергу знаємо, що ляльководи, які стоять за його (Бабарика - ІФ) діяльністю, побоюються, що наші дії приведуть до отримання даних і підтвердження їхньої причетності до цієї протиправної діяльності. Такими особами є, ми знаємо, великі начальники в" Газпромі ", а, може бути, і вище", - заявив глава відомства.

У свою чергу прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков у відповідь на заяви Тертелю сказав, що великі російські компанії, в тому числі "Газпром", знаходяться під захистом держави, і звинувачення на їхню адресу повинні бути підкріплені доказами .

Все буде Україна