«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Луцьк відмовився зупиняти громадський транспорт через червону зону

У Луцьку не зупинятимуть громадський транспорт, незважаючи на те, що місто опинилося в червоній зоні епідеміологічної небезпеки.

Про це заявив виконуючий обов’язки мера міста Ігор Поліщук.

За його словами, мотиви, за якими Луцьк віднесли до червоної зони, незрозумілі.

– Державною комісією ТЕБ та НС (орган з не зовсім зрозумілим правовим статусом) без будь-яких особливих причин віднесено наше місто Луцьк з 3 серпня до червоного рівня епідемічної небезпеки. Справжні мотиви такого рішення не зрозумілі, адже останнім часом за статистикою за рівнем захворюваності Covid-19 в місті нічого не змінилося, – сказав він.

 

 

 

 

Поліщук нагадав, що Луцьк зараз має зупинити роботу громадського транспорт, закрити дитсадки, кафе, ресторани, готелі та інше.

Мер підкреслив, що такі заходи позбавлять роботи тисяч жителів, а також це завдасть шкоди бюджету міста.

– Недолугі, несвоєчасні і непрофесійні рішення з протидії коронавірусу і так довели країну до економічного колапсу, знищили сотні тисяч робочих місць і значно погіршили рівень життя українців і рівень економічної активності в країні. Якщо центральна влада хоче працювати за законом – нехай вводить надзвичайний стан і лише тоді зупиняє транспорт, закриває заклади і ухвалює інші обмеження, – повідомив він.

Поділ України на чотири зони

З 3 серпня в Україні запроваджують нові правила адаптивного карантину, згідно з якими країну поділено на чотири зони – зелена, жовта, помаранчева та червона.

Для кожної з них визначено свої обмеження, найжорсткіші – у червоній зоні.

Станом на 31 липня до неї потрапили Луцьк, Тернопіль та Кіцманський район Чернівецької області.

Все буде Україна