«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Майбутнє України було визначено заздалегідь: “Зеленський пояснив ще на дебатах”

Населення України на президентських виборах проголосувало за українізацію. Про це в відео-інтерв’ю Politeka розповіла психолог Олена Рихальська.

За її словами, розкол почався давно. Коли передвиборна кампанія Петра Порошенка стартувала, все починалося саме з розколу. В які храми ходити, якою мовою говорити – це всього лише наслідок даної передвиборної кампанії.

«Але що цікаво, в цей раз люди ідентифіковані зі своїм вибором більше, ніж будь-коли. 24,5% голосували насправді не за Порошенка – а за активну українізацію суспільства», – каже Рихальська.

Ті, хто віддав голос за Володимира Зеленського – ідентифіковані з бажанням змін, вважає психолог. Вони не знають, якими будуть ці зміни – але народ незадоволений існуючим урядом. Навіть на дебатах Зеленський змалював красиві маркетингові символи.

«У нас найбагатший президент і найбідніша країна – дуже красиво для людей сказано, що вибір потрібно робити на користь змін. 25-30% людей в будь-якій країні будуть завжди – які вважають себе обраними, більш інтелігентними», – відмітила Рихальська.

Психолог також нагадує, що на всіх попередніх виборах не було такої активної позиції – і на поділ в тому числі. Ще до початку кампанії було зрозуміло, що Порошенко не переможе. Тому що посили, основані на ескалації конфлікту в суспільстві, ніколи не приведуть до перемоги. Тим більше, в тривожному суспільстві, в якому йде війна. Джерело

Все буде Україна