«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Мама на свята завжди готує цей курячий рулет. Він настільки смачний, що з усіх м’ясних страв його з’їдають найпершим. Всі мої гості завжди у мами випpошують цей рецепт

Мама на свята завжди готує цей курячий рулет. Він настільки смачний, що з усіх м’ясних страв його з’їдають найпершим. Всі мої гості завжди у мами випpошують цей рецепт. Смачний курячий рулет, приготований незвичайним способом.

Цю страву можна позиціонувати як сальтисон або рулет.

Вранці на бутерброд як ковбаски або закуска на святковий стіл. Головне ситно, смачно, просто і що не менш важливо, багато.

Cкладові

✓ курка – 1,3-1,5 кг

✓ волоські горіхи – 80-100 г

✓ желатин – 30 г

✓ часник – 3-4 зубчики

✓ сіль, перець.

Рецепт приготування

Миємо нашу курочку і ріжемо її довільними невеликими шматочками. Складаємо з сковорідку з товстими стінками.

Зверніть увагу: нічим змащувати сковороду не треба, нічого не треба додавати більше: ніяких жирів-бульйонів-води.

Просто складаємо на дно нашу курку і ставимо на середній вогонь під кришку.

Курочку на вогонь поставили і в цей час замочимо наш желатин в стакані води.

Курочка наша готуватися буде хвилин 40, до повної готовності і розм’якшення м’яса (воно повинно легко відходити від кісток).

Взагалі бажано часто кришку не відкривати. Утворюється багато власного карного соку, в якому вона буде гаситися (на фото видно, що багато соку утворилося).

Не забудьте на цій стадії додати сіль і перець.

Поки там курка готується можна почистити часник, порізати подрібніше горіхи.

Після закінчення 40 хвилин виймаємо нашу пташку на тарілочку, даємо її трохи охолонути і розбирає м’ясо від кісток, хрящів і шкіри (шкіру можна і залишити за бажанням).

Далі всі інгредієнти змішуємо в тій сковорідці, в якій ми готували курку.

Ми ж не забули, що там у нас залишився курячий сік? Ось – це цінний продукт! У нього додаємо: куряче м’ясо, подрібнені горіхи, часник, пропущений через прес, і желатин (розпущений на водяній бані або в мікрохвильовій печі).

Все змішали і тут настає важливий момент. Беремо чисту 1,5літровую пляшку, зрізаємо шийку і вливаємо всередину суміш з сковорідки.

Далі ставимо цю справу в холодильник для застигання. Години на 3-4. Після цього знімаємо нашу довільну форму за допомогою підручних засобів (ножик я продезiнфiкувала).

Ну, тепер наpізаємо і подаємо на стіл.

Смачного!

Пише - ukrainians.today

Все буде Україна