«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Мамці своїй погруби: нова українська поліція полюватиме на матюки

Також, з часом депутати пропонують ввести систему штрафів за некультурну поведінку

В Україні хочуть організувати ще одну поліцію. Новий орган буде відповідати не просто за правопорядок, а за культурну поведінку громадян. Також, з часом депутати пропонують ввести систему штрафів за некультурну поведінку.

18 червня, стало відомо про те, що Депутати ВР різних фракцій хочуть внести законопроект про створення культурної поліції. У кулуарах вони обговорюють законопроект створення ще однієї поліцейської структури, правоохоронці якої будуть стежити за культурною поведінкою громадян. Передбачається введення штрафів за лихослів'я, куріння, розпивання спиртних напоїв, негідну поведінка в громадських місцях, розкидання сміття і тд.

Платню співробітників нової структури буде розраховано таким чином, щоб попередити хабарництво і корупцію. Щомісячні виплати на одного співробітника складуть від 10 тисяч гривень + доплати та повний соціальний пакет.

Народні депутати поки не називають структуру, якій підпорядковуватиметься нове управління. Це може бути як Міністерство культури, так і Міністерство соціальної політики. Нова поліція також перебере на себе такі функції, як координація закладів громадського харчування та дозвілля, роботу зі школярами та студентами, профілактику наркоманії, контроль дитячих оздоровчих центрів та дитячо-юнацьких оздоровчо-виховних таборів.

Планується, що нова структура поліпшить ситуацію не тільки виписуванням штрафів громадянам, які не дотримуються правил пристойності, але і активно впроваджувати освітні програми, розроблені спеціально для школярів молодших і середніх класів. Такі програми вже розроблені Міністерством освіти і готові до впровадження в освітній процес школярів.

Джерело

Все буде Україна