«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Мати паспорт Росії не є порушенням закону." Підозрюваний СБУ у держзраді Глава Холодногірської адміністрації Харкова Максим Мусєєв дав коментар

Глава Холодногірської адміністрації Харкова Максим Мусєєв, який підозрюється в зраді і за версією СБУ є агентом ФСБ, не вважає наявність паспорта громадянина Російської Федерації в українського депутата і чиновника порушенням закону.

Про це він заявив в ексклюзивному коментарі KHARKIV Today.

“Я не хочу коментувати детально. П’ять мільйонів українців мають паспорт іншої країни. Це не порушення законодавства, це червона ганчірка. Паспорт не має відношення до звинувачень, які озвучують”, – заявив Мусєєв.

Раніше заступник голови СБУ Віктор Кононенко заявив на прес-конференції в Києві, що Максим Мусєєв отримав в Криму паспорт РФ. З власних джерел KHARKIV Today з’ясував, що мова йде про паспорт, виданий на ім’я Мусєєва Максима Сергійовича, 9.02.1985 р.н., 12.04.2016г. УФМС Росії по м Москва серія 4516 № 577022. Даний паспорт був виданий замість попереднього, який Мусєєв отримав роком раніше (20.02.2015) в Криму, але «прийшов в непридатність». З документів також випливає, що Максим Мусєєв має подвійне громадянство. Громадянство РФ він отримав ще в 2014 році. Звинувачення проти себе чиновник вважає політично мотивованими і бездоказовими.

“Під час обшуку зламали двері в приміщенні, яке мені не належить. Слідчі дії проходили без понятих, адвоката і власника, адвокат приїхав тільки через півтори години. Нібито там знайшли телефон, по якому я зв’язувався з кимось. Де докази, що телефон належить мені? “, – заявив Мусєєв.

Йдеться про обшуки за місцем фактичного знаходження ОС «Асоціація ветеранів АТО і патріотів України Харкова», які пройшли 13 вересня. Тоді якраз були вилучені списки учасників “Асоціації” на 22 аркушах. Раніше KHARKIV Today писав про зв’язок Мусєєва з даною громадською організацією.

“Бізнес, наркотики провалилися. Єдиний варіант – назвати мене агентом Путіна”, – заявив Мусєєв і пообіцяв найближчим часом в соцмережах оприлюднити якісь відеоматеріали.

Як повідомляв KHARKIV Today, Мусєєву оголошено підозру за статтею “державна зрада” (ст. 111 КК України, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років). За даними СБУ, глава адміністрації перебуває на території Росії, його збираються оголосити в розшук. Максим Мусєєв не раз ставав героєм корупційних скандалів в Харкові.

Як повідомляв Харківський антикорупційний центр, сім’я Мусєєвих заробила 1,3 мільярда гривень на Харківському метрополітені. У лютому 2017 року голова Холодногірського району прикривав дії недобросовісних постачальників харчування в дитячі садки, які робили бізнес на дітях, поставляючи неякісні продукти.

Мусєєв неодноразово негативно висловлювався на адресу української влади, симпатизуючи російській. Наприклад, вихваляв досягнення московського мера Сергія Собяніна, вважаючи, що “російська влада більше думає про народ”.

Також ім’я Мусєєва прозвучало під час розслідування кривавої бійні біля Академії внутрішніх військ в лютому 2014 року, коли ТІТУШКИ побили евромайдановцев. Слідчі встановили, що організатором збору і доставки тітушек виявився Роман Добрянський – друг і безпосередній підлеглий керівника Ленінського району Максима Мусєєва.

Джерело

Все буде Україна