«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Ми вас, актівістов, в зємлю будєм закапывать", - Ілля Ківа. Сьогодні я був в ГСУ Нацполіції в Києві, відкрились двері...

«Ми вас, актівістов, в зємлю будєм закапивать» — Ілля Ківа.

«Ми вас, актівістов, в зємлю будєм закапивать» — Ілля Ківа.

Сьогодні я був в ГСУ Нацполіції в Києві, в кабінеті 647, де ознайомлювався із матеріалами проваджень по 1 та 2 нападу на мене. Коли вже закінчував, приблизно о 16:45, відкрились двері, і в кабінет, де був я та двоє слідчих, увійшов Ілля Ківа в супроводі невідомого мені чоловіка, імовірно співробітника МВС. З його поведінки було помітно, що зі слідчими вони знайомі. Зараз я шукаю його фото і, якщо знайду, обов‘язково оприлюдню.

Як з‘ясувалось, Ківа прийшов на допит в якомусь кримінальному провадженні. Він впізнав мене та почав бігати по кабінету і кричати, що «жизнь прожить — нє полє пєрєйті» та «каждому воздастся». Продовжив він фразою: «ти просто так напал на парня, который умер», маючи на увазі останній напад на мене.

Я відповів, що з його логіки, мабуть, я сам себе бив битою, сам собі стріляв в потилицю, і мені не було чим зайнятись, я вирішив просто так в 20 м від свого під‘їзду напасти на двох більших за мене чоловіків. Ківа відповів, що якби проти мене прислали «правільних людєй», то мене точно б вбили. Також додав, що він воював, і скоро буде в країні наводити порядок. І додав «ви, актівісти, жить нє дайотє нікому. Ми вас, актівістов, в зємлю будєм закапывать». Я відповів, що сприймаю його слова як прямі погрози на свою адресу та попередив, що у випадку нападу буду захищатись усіма доступними способами.

Увесь цей час слідчі мовчали та не робили Ківі жодних зауважень. Тоді я звернувся до одного з них та повідомив, що буду звертатись із заявою про вчинення правопорушення Ківою та зазначу слідчих як свідків злочину. Чоловік, що супроводжував Іллю, звернувся до мене та порадив «с**батся отсюда побистрєє». Після цього слідчий, знову не сказавши ані слова присутнім Ківі і його знайомому, вивів мене з кабінету.

Можна було б поставитись до цієї ситуації з іронією, бо що взяти з такого, як Ківа?

Якби не деякі моменти.

Злочин Ківою було скоєно прямо при співробітниках поліції. Реакції — нуль.

На мене вже було скоєно три напади, і будь-які погрози на свою адресу я сприймаю як реальні.

Ківа не є самостійною фігурою. Він тісно пов‘язаний з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. І дуже цікаво, чи він погрожував мені від свого імені, чи це сформована думка очільника міністерства?

Як би там не було, нам, активістам, дають прямо зрозуміти, що будуть нас вбивати. І робить це не росія. Не місцеві князьки. А дотичний до МВС персонаж.

Робіть висновки та озброюйтесь. Нас вже вбивають та калічать. Наступним може бути будь-хто. І якщо якомусь ідіоту закортить заробити 1000 доларів за напад на когось, ми повинні бути готові дати відсіч.

Сергій Стерненко

Джерело

Все буде Україна