«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Мільйони українців залишаться без зарплати з однієї причини

Штучний "дефіцит" бюджету, чи щось значно банальніше?

В Україні масово затримують не тільки пенсії, а й заробітну плату. Мільйони громадян постійно скаржаться на такі проблеми, тим часом, як група топ-чиновників зовсім на це не звертає уваги. Адже гроші на виділення самим собі мільйонних премій вони у бюджеті знайшли.

Затримка зарплат в Україні

На цю кричущу несправедливість на своїй сторінці у Facebook звернув увагу юрист, блогер Михайло Шнайдер. Він нагадав: дехто за місяць отримує стільки, що простому українцю вистачило б на новий будинок і безбідне життя досить тривалий час. Приміром, як очільник НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв. Або міністр Андрій Рева – нагадаємо, саме він запевняв земляків, що ті "занадто багато їдять":

"Зарплата Коболєва - близько 2 мільйонів гривень на місяць, зарплата Реви – близько 80 тисяч гривень, зарплата Гройсмана – близько 50 тисяч гривень. А тим часом загальна сума заборгованості з заробітної плати в Україні склала вже 2 мільярди 723 мільйони гривень. Тільки вдумайтеся в цю фантастичну цифру. Мільйони українців по кілька місяців чекають виплату зарплат. Чекають їх сім'ї. Чекають їх діти та люди похилого віку. Вони просто виживають, адже назвати це життям просто неможливо. Живуть ці три персонажа, насолоджуючись особливою розкішшю, адже зарплати, премії та інші "доходи" вони отримують вчасно", - підкреслив Шнайдер.

Премії "Нафтогазу": кому, скільки та за що?

Скандал щодо премій в "Нафтогазі" триває. Грошові винагороди за судову тяганину з "Газпропом" нараховані не лише фахівцям центрального офісу, а й окремим працівникам дочірньої компанії "Укртрансгаз". Комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко розповів про перемогу над російським "Газпромом" у Стокгольмському суді.

За його словами, останній зобов'язав заплатити Україні понад 4,5 мільярда доларів за те, що не додав обіцяних обсягів блакитного палива для транзиту. Не зважаючи на те, що судовий спір виграла для України норвезька юридична компанія і отримала 25 мільйонів євро винагороди, у "Нафтогазі" себе теж не обділили. Перемогу відсвяткували виписавши собі премію у понад 1 мільярд грн, а це – 1 % від виграної суми.

Та своєрідну компенсацію за зайву сивину на скронях керівництва "Нафтогазу" українці не оцінили. Кажуть, під час війни – це небачене марнотратство. Хоча для європейських країн, запевняють експерти, – це звична практика.

40 співробітникам вже виплатили премій майже на 21 мільйон доларів. Ще 25 мільйонів заплатять, коли одержать решту суми від "Газпрому".

Джерело

Все буде Україна