«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зробив гучну заяву щодо долару

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає, що долар скоро перестане бути глобальною валютою торгівлі.

Долар втрачає статус валюти міжнародної торгівлі. Таку думку висловив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, пише Reuters.

Лавров заявив також, що Росія якийсь час вивчала досвід використання національних валют при двосторонніх угодах з Туреччиною та іншими країнами.

При цьому обіцянок зовсім обходитися без долара в розрахунках з Туреччиною від Лаврова не було. Міністр всього лише сказав, що використання національних валют в торгівлі – це мета, яку колись намітили президента Володимир Путін і Реджеп Тайіп Ердоган, і що аналогічна домовленість існує у Росії з Іраном.

Зараз, за ​​його словами, країна-агресор обговорює пріоритет національних валют в торгівлі з Китаєм.

Раніше повідомлялося, що Туреччина готується перейти на розрахунки в національній валюті зі своїми найбільшими торговельними партнерами, такими як Китай, Іран, Україна, а також РФ.

Ердоган заявив, що причиною падіння національної валюти є “політична змова” проти Туреччини. Ердоган вважає, що економічних причин для рекордного падіння ліри немає – це “буря в склянці води”. Він закликав громадян країни купувати ліру і продавати долари.

Джерело

Все буде Україна