«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Миролюбна" Німеччина знову відмовилась поставляти озброєння в Україну для захисту ще більш "миролюбної" Росії

Німеччина не буде поставляти озброєння в Україну, аби "не сприяти загостренню". Про це заявила міністрка оборони ФРН Крістіне Ламбрехт в інтерв'ю медіагрупі Funke, зазначають Патріоти України.

Українське посольство у Німеччині направило до німецького уряду офіційний лист, в якому просило надати оборонне озброєння. Водночас Ламбрехт вчергове озвучила відмову Німеччини від постачання зброї в Україну, пояснивши це тим, що допомога Україні нібито може спровокувати загострення.

"І в минулому була чітка позиція федерального уряду - ми не поставляємо зброю в кризові регіони, щоб не сприяти там подальшому загостренню. У конфлікті навколо України партнери повернулися за стіл переговорів - наприклад, у рамках Ради Росія-НАТО та "нормандського формату". Тому зараз наше завдання - це деескалація. Ми хочемо вирішити цей конфлікт мирним шляхом", - заявила вона.

При цьому коментуючи перспективу вступу України до НАТО, Ламбрехт заявила, що цього питання наразі "немає на порядку денному". Водночас вона зазначила, що подавати заявку на вступ до НАТО – це "суверенне рішення України".

Все буде Україна