«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Мирон Вітрогон 30 серпня: що обовязково потрібно зробити в цей день

Мирон був дуже доброю людиною, завжди добре ставився до людей

Він був із знатного роду, але це не заважало йому мати лагідну вдачу. Тому і день цей потрібно прожити з добротою в серці і смиренністю.

30 серпня обов'язково потрібно допомагати знедоленим, в основному сиротам і вдовам. На Русі в цей день проводились Вдовині Помочі. Тобто кожен щось приносив знедоленим, хтось овочі, хтось - тканину, хтось - зерна. Допомагали і по господарству. Адже таким людям дуже складно все встигати, та й одна жінка не все може зробити.

Заборони на роботу немає. Якщо ви займаєтеся польовими роботами, то вже потрібно поступово їх закінчувати. Вже на носі осінь. Якщо ж ви робите заготовки на зиму, то потрібно дотримуватися деяких умов, щоб вони залишалися смачними і не зіпсувалися: не можна ходити до церкви, поминати чорта і ходити на цвинтар.

У предків існував звичай спалювання старого одягу на задньому дворі, щоб вогонь забрав печалі, скорботи і хвороби. Щоб уберегти організм від хвороб робили дерев'яні обереги і обереги з сушеної трави. Щоб діти не хворіли, їх на порозі обливали відром води.

Ще один дивовижний звичай був у царській Росії. Молоді люди влаштовували мухам «похорон», що було символом загибелі комах від перших холодів. Гробики їм робили з горіховою шкаралупи або з овочів, а потім закопували в землю. Обряд супроводжувався піснями і танцями.

Якщо ви народилися 30 серпня, то вважається, що життя ваше буде довгим і плідним, зможете стати хорошим цілителем і заступником людей. Вам потрібно носити агат.

Прикмети і приказки на Мирона вітрогонів 30 серпня

  1. Ліпій - по липі, а орач - по вдовиному полю.
  2. На вдовин двір хоч тріску кинь.
  3. На Мирона не відсієш, на наступний рік збирай лише квіточки.
  4. Не вклоняюся багатієві, коли своє жито молочаю.
  5. Пора дозрівання плодів до повної зрілості.
  6. З миру по нитці - сироті (жебракові) на сорочку.
  7. На сході сонця небо червоне - погода буде вітряною.
  8. Якщо вранці туман і роса, значить погода буде хороша.

Джерело

Все буде Україна