«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Монетизація субсидій: стало відомо, як перевірятимуть українців

В Україні в зв’язку з монетизацією субсидій мають намір ввести систему перевірок субсидіантов

Так, Міністерство фінансів пропонує ввести трьохетапний контроль: при оформленні субсидії, під час отримання матеріаліальної допомоги і після того, як субсидію отримали. Знайшли порушення – використану знижку повертають до бюджету держави.

У Міністерстві соціальної політики пропонують, щоб додому до отримувачів субсидій навідувалися соціальні інспектори, які оцінюватимуть рівень матеріального добробуту субсидіантів. До слова, на відповідному посилення перевірок субсідіантов наполягають міжнародні кредитори, так як Україна витрачає на субсидії рекордну у своїй історії суму – більше 70 млрд грн на рік.

Слід зазначити, що витрати на програму ростуть щорічно і після прийдешнього підвищення тарифів можуть збільшитися ще на 27 млрд грн, з урахуванням підвищення тарифу на газ до рівня імпортного паритету, подорожчання гарячої води і опалення.

Згідно з новими правилами, тепер необхідно декларувати доходи всіх членів сім’ї (дружини, чоловіка, неповнолітніх дітей) і навіть тих, хто зареєстрований за іншими адресами. Нові правила нарахування субсидій в Україні є несправедливими по відношенню до деяких українцям. Норми, які стосуються непрацюючих громадян працездатного віку, нагадують податок на дармоїдство, який в 2015 році ввели білоруська влада.

Джерело

Все буде Україна