«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Москва готує нову Абхазію - Крим, і це супроводжується звинуваченнями в бік України

Легким рішенням Кремля Абхазія із мальовничого курорту перетворилась у військову базу. Невеличкий геноцид - і десятки тисяч місцевих жителів покинули регіон, який до нині замість туристів приймає російських військових.

Крим ризикує повторити долю Абхазії: абсолютно точно, що півострів без водопостачання не здатний забезпечити себе не тільки продовольством, а й водою. Навіть для водопостачання населенню необхідні величезні капіталовкладення, яких в Кремлі немає. Курортна сфера півострову бажала кращого навіть у 2014-2019 роках: українські відпочивальники (які складали 80% туристів) практично припинили відвідувати Крим, а без прямого ЖД сполучення через Україну поїздки на півострів стали нецікавими. Для молдаван та більшості росіян, оскільки дешевше та комфортніше оздоровитись в Єгипті чи Туреччині. 

Більшість населення Криму не в захваті від приєднання до Росії, вірними Росії залишаються лише кримські бабульки, але їхня підтримка - це явище тимчасове та не допомагає економічно, тому єдиноправильним рішенням є створення умов щоб кримчани покидали півострів самі.

Для зменшення населення Криму РФ втілила вже ряд проектів:

  1. Відсутність водопостачання вбила сільськогосподарське виробництво, 15% населення залишились без доходів та роботи, частина з яких переїхала на материкову Україну;
  2. Військовий призов – ти з Криму? – їдь служити на Сахалін – чудова перспектива для молоді;
  3. Цькування кримських татар та україномовних громадян – тут напевно без коментарів.

Крим = Абхазія

Зазначені нехитрі методи призвели до того, що на даний момент в Криму проживає трішки більше ніж 1 мільйон 400 тисяч громадян, хоча ще 2013 році проживало на 1 мільйон більше.

На даний час ситуація в Криму критична – немає води, водосховища пусті. Одним із напрямів розвитку може бути війна на півдні, захоплення Херсонської області, проте Росія добре відгребла на Донбасі (лише рятівна дипломатія та зрадники серед українського політикуму) дозволили Росії зберегти імідж та контроль над частиною України (нагадаємо, що до моменту впровадження Мінських угод Донецьк був практично у кільці, Луганськ від котла захищав лише східний напрямок).

Набагато реальнішою виглядає перспектива перетворення Криму на велику військову базу та курорт для російських чиновників/силовиків. В сучасних обставинах 1,4 мільйона жителів – це явно забагато, тому дефіцит води, відсутність роботи та будь-яких перспектив зроблять свою справу і кримчани залишать півострів, що супроводжуватиметься звинуваченнями в бік бандерівців та націоналістів.

Все буде Україна