«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

На базі найманців РФ в Донецьку після пожежі від ЗРК “Оса” нічого не залишилося..

ЗРК “Оса” вартістю близько 10 мільйонів доларів виявився не єдиною технікою, знищеної і пошкодженої під час якогось інциденту, що стався на базі окупантів, розташованої на Путилівській вулиці на околиці Донецька.

Про інцидент стало відомо відразу з декількох джерел. Про нього розповів в facebook народний депутат Юрій Мисягін. Депутат стверджує, що фото пожежі йому надіслав невідомий “доброзичливець”.

“Де там правда, а де брехня, ніхто не знає. … Що там насправді вони робили, невідомо. Відзначали свято або, може, сумували від того, що ДНР не покликали в обійми РФ, як вони сподівалися, але” Оса ” згоріла, і інша техніка пошкоджена “, – пише Мисягін.

Екс-ватажок сепаратистів “ДНР” росіянин Ігор Гиркін (Стрєлков) в соцмережах написав, що нібито за десять хвилин до події над базою бойовиків “несподівано з’явився український дрон”.

Перевірити достовірність цього факту складно, з огляду на те, що словосполучення “український дрон” стало майже мемом після інциденту із загибеллю дитини в селищі Олександрівський неподалік від окупованого Вуглегірська.

Однак в даному випадку була знищена військова техніка, причому явно не “захоплена повстанцями шахтарями трофейна техніка”, а саме російська військова техніка.

У 2014 році пропагандисти повідомляли про нібито “захоплених у українських військових” ЗРК “Оса”, але на території Донбасу перебували тільки кілька списаних комплексів радянського виробництва. А знищений сьогодні ЗРК, швидше за все, сучасний.

За матеріалами dialog.u

Все буде Україна