«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Нa фoто з тpояндами – гpомадянка Рoсії Лaриса Чубaрова, пoзивний «Терeза».

Про ще одного обміняного персонажа.

На фото з трояндами – громадянка Росії Лариса Чубарова, позивний «Тереза».

«Вовк в овечій шкурі». Саме так її називали ті українські військові, які побували в катівнях угруповання «ДНР». За їхніми словами, вона не тільки катувала полонених, а й особисто їх розстрілювала.

Досі пам’ятаю свої відчуття, коли доводилось знімати репортажі із засідань у її справі. Холодна цинічна посмішка, поки один із добровольців дає свідчення. Нижче – уривок з його показів.

«Я ее запомнил по вот этому выражению – знаете, как мама, как психолог, спокойно так: «Вытрите, ну, что вы, мужчина!» Кровь там вытирала, я думал, может, спасать пришла!.. Достала пистолет, у нее кобура была, достала пистолет и выстрелила ему (другому украинскому военному) в бедро, он упал, и пошел второй выстрел, я так думаю, где-то в шею, потому что он больше не двигался. Второму парню из Нацгвардии или «правосеков» – дала по уху рукояткой и выстрелила в него раз, два, три, четыре, пять, да, пять раз в область паха, а потом в голову, я уже не могу точно говорить, но они больше не двигались».
https://www.youtube.com/watch…

Суд першої інстанції дав «Терезі» 11 років. Її визнали винною в участі у не передбачених законом збройних формуваннях, незаконному поводженні зі зброєю, посяганні на територіальну цілісність України.

Дякую колегам з UA: Харків, які помітили її на кадрах пропагандистських ЗМІ «з того боку». Куди цього разу на допустили жодного українського журналіста.

Олена Сорока, журналіст

Все буде Україна