«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

На Одещині зявилися павуки, що атакують людей

На півдні Одещини оселився новий вид павуків – хеіракантіум, або жовтосумий колючий павук (лат. Cheiracanthium punctorium).

Про це повідомив вчений та екоактивісти, доктор біологічних наук Іван Русєв на своїй сторінці в Facebook у вівторок, 11 вересня.

За його словами, спочатку ареал цього павука охоплював субтропіки Середземномор’я, Малої, Передньої і Центральної Азії, але в останні десятиліття в зв’язку з глобальним потеплінням він сильно розширився.

Зараз хеіракантіум зустрічається у багатьох місцях Одеської, Кіровоградської, Дніпропетровської та Запорізької областей України. Павуки досягають довжини 15 мм. Полюють уночі. Зазвичай ховаються в листі трав’янистих рослин, згорнутих у трубочку. Іноді ці павуки нападають на людину. Укус їхній не смертельний, але дуже болісний.

– Після укусу у людей з гострою алергічною реакцією піднімається температура, починає боліти не тільки місце укусу, а й все тіло. Німіють ноги, підвищується нервозність і дратівливість. У важких випадках симптоми проходять приблизно через десять днів. Відпочиваючи на морі поблизу травостою або працюючи в саду, не слід забувати про елементарні запобіжні заходи, – повідомив Русєв.

Джерело

Все буде Україна