«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

На Рівненщині чоловік навчив котів курити і вживати алкоголь (ВІДЕО)

Чоловік впевнений – головне, щоб життя тварин було яскравим.

У селі Рудка на Рівненщині вони живуть разом – кіт Марті і Василь Кіт. - пише ТСН

Марті – чотири роки, а чоловіку на прізвище Кіт – 46.Один із них колись ловив мишей, інший – колись викладав англійську і французьку у школі. Обидва мають одну пристрасть – паління.

Василь впевнений, що точно знає коли Марті хоче розслабитися. Якщо кіт втомлений і сумний, то це означає одне – треба на перекур, запевняє чоловік ТАБУ.

У селі Марті знають усі. Але таких, як він, тут було ще двоє – коти Матроскін та Лео. І саме Матроскіна вчитель Василь першого навчив палити.

У кота Матроскіна все починалося у старій хаті. Тоді Василь виходив на вулицю покурити. Кіт завжди був поруч: "Я підкурив собі і Матроскіну сигарету", - згадує чоловік. Потім Матроскін почав залишатися з цигаркою наодинці.

"Він  побіг із сигаретою нагору, а коти не знають, що від цього стається пожежа. Він сигарету кинув, а я пішов у цю кімнату, де вікно… пішов спати", - розповідає чоловік.

Василь радіє, що вчасно прокинувся і залишився живий. Через кинутий котом недопалок загорівся дах. Пожежу гасили усім селом. Тут і досі жартують: "Кіт спалив хату Коту".

Хто з "котів" винний у загоранні – Василь чи Матроскін, пожежники з'ясовувати не стали. Тоді вони запитали у Василя тільки про вживання спиртного.

"Матроскін не був п'яний, це точно. Ми того дня взагалі не пили – ні я, ні Матроскін. У нього були свої кошачі справи… у мене свої", - виправдовується Василь.

Про той випадок Василь згадує рідко. Матроскіна пробачив і навчив палити ще одного кота. Так шкідлива звичка з'явилася у Марті.

Але з часом у Василя виникла інша проблема – коти почали вживати алкоголь. Терпець у господаря увірвався, коли коти зметикували на трьох.

"Одного разу це була така страшна бійка, така страшна, що я доторкаючись до їньої шкіри, слухав, як вони тільки "ойкали" і "ахкали". Так що трьох напоїти – страшне діло", - виправдовується власник тварин.

Два коти – Матроскін та Лео – переїхали до міста, живуть в іншому приватному будинку і з господарем бачаться рідко. А Василь на разі піклується лише про Марті.

До речі, улюблений десерт Марті –  молоко з вином.

"Якщо перевести на масу людини ті дози, що випивають ці нещасні коти, то вони вже давно алкоголіки", - президент організації захисту тварин SOS Тамара Тарнавська

Закон про захист тварин в Україні не діє, звідси і безправні коти. Захисники братів наших менших упевнені, що Василя треба притягати до відповідальності. 

"Якщо б це було у країні, де діє закон, людина би сіла у в'язницю і заплатила штраф  за знущання. Це ламання психіки тварини, яка від тебе залежна і не може дати в зуби. Я б на місці кота просто видряпала йому очі", - резюмує Тарнавська.

Василь за свої очі не хвилюється, бо твердо переконаний – коти відповідають йому взаємною любов'ю. Для нього Марті – і друг, і лікар.

Ані садистом, ані місцевим дресирувальником "Куклачовим" Василь себе не вважає. Каже - життя котяче коротке, а він робить його яскравим та насиченим.

Все буде Україна