«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

НАБУ прокоментувало інформацію про обмеження зняття коштів з банківських карток Приватбанку, Ощадбанку і monobank

Українців занепокоїла звістка про те, що найбільші банки України – Приватбанк, Ощадбанк і monobank – мають намір встановити обмеження на зняття грошей з банківських карток. Нібито це може статися у разі початку повномасштабної війни між Росією та Україною, зазначають Патріоти України.

Такі чутки – абсолютний фейк, який не має під собою жодного ґрунту, запевнили у НАБУ (Незалежній асоціації банків України). Про це НАБУ повідомила у своєму Telegram-каналі.

Приводом до реакції НАБУ стало повідомлення, яке "розганяють" по Мережі, що нібито найбільші банки України – ПриватБанк, Ощадбанк і monobank – випробовували у тестовому режимі обмеження зняття грошей із карток українців. У цьому повідомленні також йдеться, що все це робиться з відома та за участю уряду України. Нібито такі обмеження набудуть чинності у разі початку воєнних дій.

"У разі вторгнення агресора буде введено ліміт на зняття коштів. Частину грошових коштів громадян буде взято як допомогу Збройним Силам України для більш ефективної відсічі країні-агресору", - пишуть у повідомленні, яке виявилося фейковим.

У НАБУ заспокоїли громадян та запевнили, що жодного обмеження на зняття грошей із банківських карток не планується. А це й інші повідомлення, які ще можуть з'явитися на хвилі чуток про можливу війну – не більше ніж фейк. Це може бути або провокація, яка спрямована на підрив банківської системи України, або "качка", вигадана шахраями для того, щоб простіше було вводити в оману довірливих громадян.

"Обмежень на зняття коштів з боку банків - не планується. Очевидно, це - провокація або звичайне шахрайство. Зберігайте спокій і будьте уважні", - запевнили у Незалежній асоціації банків України.
Все буде Україна