«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Над Азовським морем піднялася українська авіація для протидії росіянам

Через кризу, що виникла в акваторії, проводяться регулярні тренування

Останнім часом над акваторією Азовського моря можна спостерігати роботу бойової української авіації. Про це пише УНІАН.

Ударні вертольоти Мі-24 та штурмовики Су-25, що пролітають в декількох десятках метрів над відпочивальниками на узбережжі – це лише тренування. Участі в бойових діях на сході України літальні апарати на беруть.

"Для того щоб постійно підтримувати навички льотного складу з подолання протиповітряної оборони противника і завдання ударів по визначених об’єктах", – пояснив "Радіо Свобода" військовослужбовець ЗСУ Сергій Ялушев.

Втім авіатори зазначають, тримати себе в формі – це не єдина причина для польотів.

"У зв’язку з кризовою ситуацією, що склалася в акваторії Азовського моря, проводяться регулярні тренування. Перевірка готовності армійської авіації до виконання раптових завдань щодо ураження наземних та морських цілей", – зазначив начальник відділення армійської авіації ОС Мухаммад Буланбаєв.

Військові наголошують, Росія вже четвертий місяць поспіль блокує українські порти в Азовському морі, що й спричинило кризу.

"Нині, на жаль, авіація – єдиний повноцінний засіб протидії росіянам на морі, який у нас є. Оскільки ані у Військово-морських сил, ані в інших силовиків немає ані берегових, ані надводних протикорабельних комплексів. Тобто в нас у принципі немає протикорабельних ракет. Єдиним ефективним способом протидії є авіація", – каже голова правління "Українського мілітарного центру" Тарас Чмут.

Але підготовка екіпажів зі складу Об’єднаних сил зараз не обмежується тільки азовським напрямком. Географія навчань постійно розширюється.

Джерело

Все буде Україна