«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

“Нагребли на срібло”: українські каноісткі стали віце-чемпіонками на каное в Токіо

Українки Лузан і Четверикова “взяли срібло” Олімпійських ігор в Токіо у веслуванні на каное-двійці на дистанції 500 м, в загальному медальному заліку наша збірна входить в топ-50.

Українки Людмила Лузан і Анастасія Четверикова стали віце-чемпіонками 32-х літніх Ігор в Японії. Вітчизняні каноісткі стали другими в запливі на 0,5 км серед дуетів в каное, передає “Сегодня”

Повідомляється, що українки впевнено провели гонку, спочатку захопивши ініціативу своїми “веслами”. Ближче до середини дистанції китаянки і наші спортсменки відірвалися від суперниць, при цьому азіатки вийшли вперед.

В результаті наші каноісткі фінішували другими, програвши представницям Піднебесної всього лише 2 сек і на 1,5 сек випередили канадок. Результат Лузан і Четверикова – 1 хв 57,5 ​​сек.

Варто зазначити, що для Людмили це вже друга нагорода на Олімпіаді в Токіо. Перед цим вона завоювала бронзову медаль в каное серед одинаків на дистанції 200 м.

Українські каноїсти також показали гідний результат на літніх Іграх – 2020 року, ось тільки їм не вдалося пробитися в медальний заплив, хоча за часом були навіть краще медалістів.

Так, Павло Алтухов і Юрій Вандюк в змаганнях на каное-одиночках на 1 км не пробилися у фінал. У втішному запливі Павло опинився 4-м, показавши час 4 хв і 4, 09 сек, з яким міг би претендувати на “срібло”, якби брав участь в фіналі.

Юрій виявився останнім в іншому фіналі, однак за часом показав 6-й результат. Загалом у зведеній таблиці підсумків Алтухов зайняв 12-й рядок, Вандюк – 16-ю.

Чемпіоном на каное-одиночках став бразилець Ісакіяс Кейрос, віце-чемпіон – китаєць Лю Хао. Почесне 3-е місце дісталося молдованину Сергію Тарновському.

Медаль українських каноісток стала 15-ю для нашої збірної. За кількістю нагород вітчизняні атлети піднялися на 16-е місце в загальному заліку.

У турнірній таблиці Україна поки займає 41-у позицію: у нас 1 “золото”, 4 “срібла” і 10 “бронз”. Крім того, одну з медалей вже гарантував наш боксер Олександр Хижняк.

За матеріалами dialog.ua

Все буде Україна