«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Найдовше місячне затемнення століття: дата

Коли можна буде побачити червоний Місяць: найдовше затемнення сторіччя

Грандіозне місячне затемнення відбудеться за декілька днів - у ніч з 27 на 28 липня 2018 року.

В який час відбудеться місячне затемнення липня 2018

Це астрономічне явище почнеться о 21 годині 24 хвилини за київським часом, коли Місяць почне входити в земну тінь. Рівно о 22 годині 30 хвилин стартує безпосередньо саме затемнення, коли Місяць повністю увійде в тінь Землі і набуде червоного відтінку.

Пік затемнення припадає на 23:22. А завершиться воно о 00:13. Місячне затемнення відбувається завдяки потраплянню Місяця в земну тінь. Місяць ніби ховається від Сонця за Землю і тому залишається на деякий час не освітленій, а лише підсвічується заломленими променями і набуває найрізноманітніших відтінків червоного спектра - від темно-червоного до рудого і навіть коричневого.

Особливості місячного затемнення 2018

Май на увазі, що це буде найдовше місячне затемнення у 21-м столітті. Фаза повного місячного затемнення триватиме понад півтори години, а точніше - 1 годину і 43 хвилини. Всього ж це космічне уявлення триватиме майже три години. Нинішнє місячне затемнення відрізняється ще й тим, що Місяць буде дуже маленьким, оскільки він розташований у найвіддаленішій від Землі точці.

Саме тому він так довго блукатиме в сутінках земної тіні. Повне місячне затемнення, коли Місяць проходить через центр земної тіні, трапляється нечасто. Востаннє земляни спостерігали таке явище влітку 2011 року.

Хто побачить місячне затемнення 2018

Липневе місячне затемнення 2018 буде чітко видно на більшій частині Землі: в Східній Африці, Центральній і Південній Азії, Антарктиді. У Південній Америці, Західній Африці та Європі Місяць потрапить у фазу затемнення в процесі сходу, а у Східній Азії та Австралії, навпаки, коли буде сідати. В Україні можна буде спостерігати практично всі фази повного місячного затемнення. А ось жителі Північної Америки зовсім не побачать місячного затемнення.

Джерело

Все буде Україна