«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Найвідомішу російську Машу звинуватили в путінській пропаганді, бережіть ваших дітей

Такого від цього мультфільму ви точно не очікували

Європейські критики виявили в популярному російському мультсеріалі "Маша і Ведмідь" елементи кремлівської пропаганди. Про це повідомляють ЗМІ. Зокрема, західні експерти назвали популярний мультфільм знаряддям у руках кремлівської пропаганди.Підозру викликали обидва головних персонажі.

Так, один з професорів Букінгемського університету у Великобританії Ентоні Глісс відзначив, що персонаж Маші занадто багато на себе бере, немов формує образ самого Путіна.

"У неї напористий, неприємний характер, при цьому вона рішуча. Не буде перебільшенням сказати, що вона веде себе по-путінськи", – зазначив він.

Більше того ведмідь такого викликав багато запитань у критиків. Зокрема в естоніх прийшли до висновку, що його образ покликаний "змінити образ Росії у свідомості майбутніх поколінь", через що експерти помітили у цьому загрозу нацбезпеці. У свою чергу литовські експерти зазначають, що фуражка СРСР, в якій Маша проганяє зайця з городу, демонструє "захист кордонів РФ" – таке собі попередження від російської влади.

Творці ж мультфільму – студія "Анімаккорд" всі звинувачення спростували, зазначивши, що не отримували державного фінансування на свої проекти.

Джерело

Все буде Україна