«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Нардепи, котрі з подачі фракції Зеленського відправили Раду гуляти пів-зими, отримали з 1 січня щомісячні доплати у 100% від зарплати за "інтенсивність праці"

Депутати ВРУ дружно проголосували за внесення змін до закону "Про статус народного депутата України" в частині, яка стосується нарахувань зарплат та надбавок народним обранцям, зазначають Патріоти України.

За постанову проголосували 305 народних депутатів навіть без обговорень. Тепер місячна зарплата українського депутата складатиметься з посадового окладу в розмірі 10 прожиткових мінімумів (прожитковий мінімум станом на 1 січня 2022 року - 2393 грн) та надбавки в розмірі, який діяв на 1 січня 2020 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 квітня 2016 року № 304.

Оклади перших заступників, заступників голови комітету, секретарів комінету, заступників голів депутатських фракцій, голів підкомітетів встановився на 3% вище за оклад члену комітету, а для голови комітету - на 5%, заступника голови Верховної Ради на 10% вище від посадового окладу народного депутата України - члена комітету; першого заступника голови - на 15%; голови ВРУ - на 20% вище від посадового окладу народного депутата.

Також у постанові передбачається:

  • надбавка за інтенсивність праці у розмірі до 100 відсотків посадового окладу;
  • премія відповідно до їх особистого внеску до загальних результатів роботи;
  • матеріальна допомога на оздоровлення під час надання щорічного відпустку у розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати працівника.

Отже, оклад депутата становитиме 24810 грн, а також він може отримати надбавку в такій самій сумі за інтенсивність праці, що разом становитиме 49620 грн, не враховуючи інші надбавки.

До того ж загальний місячний фонд для оплати праці помічників-консультантів народного депутата України встановили в розмірі 29,2 прожиткового мінімуму, тобто 72 445,2 грн.

У пояснювальній записці йдеться, що попередня схема нарахування заробітної плати народних депутатів не враховувала систему надбавок для вище вказаних категорій народних депутатів.

Все буде Україна