«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Наступного разу вони привезуть відрізане вухо або руку?": Геращенко розповіла про обурливу "витівку" терористів на переговорах у Мінську

На зустрічі контактної групи в столиці Білорусі "представники" бойовиків "ЛНР"/"ДНР" кинули Леоніду Кучмі закривавлений паспорт загиблого бійця АТО.

Охочих відстоювати Україну на Мінському переговорному майданчику по війні в Донбасі небагато. Про це у себе в Facebook повідомила представник Києва в гуманітарній підгрупі контактної групи "Мінська" Ірина Геращенко, передають Патріоти України.

"Кучма правий, що після мінських зустрічей потрібно кілька днів "відходити", і черга бажаючих відстоювати там Україну не стоїть", - зазначила вона.

Перший віце-спікер Верховної Ради розповіла про один епізод "переговорів" в столиці Білорусі, який був пов'язаний з працюючим в мінському процесі Леонідом Кучмою. Другий президент України вийшов з переговорів 2 жовтня.

"Якось бойовики кинули Кучмі закривавлений український паспорт убитого терористами Василя Сліпака. Ми були в шоці. І кинулися до ЛДК, щоб він навіть не торкався до страшного артефакту. Наступного разу вони привезуть відрізане вухо або руку? Де вони взяли паспорт вбитої людини? Вони причетні до вбивства?" - згадала Геращенко свою реакцію.

За її словами, українська делегація наполягала, щоб забруднений в крові документ взяли представники ОБСЄ і передали його компетентним органам в Києві.

Василь Сліпак 19 років жив і працював у Франції, був солістом в Паризької національної опери. З початком Майдану очолив волонтерський рух і координував у Франції громадські акції на підтримку України. З 2015 року Сліпак воював в Донбасі в складі добровольчого українського корпусу Правий сектор. У Сліпака був позивний Міф - скорочено від Мефістофеля, персонажа його улюбленої опери "Фауст".

Джерело

Все буде Україна