«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

НАТО і ВМСУ передали РФ недвозначне послання. Вчора в Чорному морі відбувалося прецікаве дійство

Спільна тактична група НАТО і ВМСУ провели в Чорному морі біля берегів Одеси тренування, яке несло недвозначний натяк Росії.

НАТО і ВМСУ в Чорному морі передали РФ недвозначне послання. Сьогодні в акваторії Чорного моря відбувалося прецікаві дійство, а саме – кораблі та катери ВМС України брали участь в спільних тренуваннях типу PASSEX, в яких так само брали участь військові кораблі постійної військово-морської групи НАТО № 2 (SNMG2) і постійної протимінної військово-морської групи НАТО № 2 (SNMCMG2).

Перед цим міжнародна ескадра рано вранці 26 липня ефектно вийшла в море з Одеси, куди не менш ефектно прибула 23 липня. Примітно, що ВМСУ виконали поставлені завдання практично на одному рівні з представниками НАТО, що показало їх досить високий рівень бойової підготовки.

Однак варто зазначити, що не тільки про високий рівень підготовки наших ВМСУ доводиться говорити, а й про дуже важливий підтекст, який несуть подібні тренування. В першу чергу це посил гібридному сусідові, не особливо розраховувати на вільний доступ в Чорне море, для реалізації своїх реваншистських амбіцій. А високий рівень сумісності багатонаціональних тактичних з’єднань дозволяє оперативно реагувати на будь-які гібридні загрози в регіоні.

Що ж до самого тренування, то в ній були задіяні фрегати “De Ruyter” ВМС Нідерландів, “Regele Ferdinand” ВМС Румунії, “Fatih” ВМС Туреччини і, зрозуміло, “Гетьман Сагайдачний” ВМС України. Мінні тральщики “Lupu Dinescu” ВМС Румунії, “Anamur ‘ВМС Турії та рейдовий тральщик” Генічеськ “ВМС ЗС України.

Також до складу тактичних груп входили допоміжні судна і малі броньовані артилерійські катери “Гюрза-М”.

Джерело

Все буде Україна