«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Нація злиднів: скільки грошей щодня тягнуть з вашої кишені

Забудьте про покращення, ось реальна статистика від експертів

Останні звіти уряду свідчать про те, що нібито економіка в нашій країні стабілізувалася, інфляція зменшилася, а рівень заробітних плат за областями суттєво виріс.

Але зовсім не так оцінюють ситуацію в державі іноземні експерти, від яких, до речі, безпосередньо залежить та сама економіка. Приміром, директор Світового банку Сату Кахконен.

Бідність – не вирок?

Вона запевнила, що показники бідності в нашій країні за останні 5 років збільшилися на 10%, підкреслив на своїй сторінці у Facebook юрист, блогер Михайло Шнайдер. Кахконен вразила статистикою: на сьогодні у злиднях живуть 25% українців. Тобто, якщо у 2014 році цей показник не перевищував 15%, то зараз він стрімко підвищується. "Вона зазначила, що Всесвітній банк з 2014 року вклав в Україну більше, ніж в будь-яку іншу країну.

"Вкладено 5,5 мільярда доларів, причому половина коштів - 2,5 мільярда доларів в різні інвестиційні проекти, плюс 2 мільярди доларів - на підтримку регіональних бюджетів для проведення реформ, ще 500 мільйонів доларів - на поставку газу. І на жаль, не всі ці гроші було використано в повному обсязі "- пояснила Кахконен. А я хочу запевнити пані Кахконен, що всі ці гроші використані в повному обсязі", - натякнув юрист.

Бездонна бочка інвестицій

За словами Шнайдера, більшість отриманих фінансів просто витратили за традиційним сценарієм – на нові маєтки, придбання коштовних машин та літаків. І це надто далеко від того, як живуть прості українців. Якщо й можуть дозволити собі авто, то тільки на іноземних номерах, але й тут їм пропонують закони, котрі витрусять з кишень останні копійки і у підсумку змусять відмовитися від чотирьох коліс та ходити пішки.

"Ці гроші благополучно осіли на офшорних рахунках окремих представників нашої влади Просто Фантастика. Західні інвестори вкладають в економіку України мільярди доларів, а рівень бідності все одно зростає і зростає. Ось така загадка. на яку знає відповідь кожен українець ...", - підсумував Шнайдер.

Джерело

Все буде Україна