«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Натуральна зброя проти мурах: вижени комах з дому, поки вони не вигнали тебе

Насолода літньою порою може бути зіпсована одним малоприємним явищем – комахами. На інстинктивному рівні в людях закладений страх і відраза до них. І не даремно: в ході еволюції ми чітко засвоїли, що комахи кусаються, поширюють інфекцію і псують продукти. Людина сама ж і притягає їх своєю життєдіяльністю. Візьмемо, наприклад, мурах. Застояний брудний посуд, крихти на підлозі та столі, сміття, що знаходиться у відрі декілька днів, – для них просто “земля обітованна”.

Як позбутися від мурах назавжди
Вторгнення мурах частенько відбувається влітку. Домашні мурахи безпечні, хоч і несимпатичні на вигляд. Найбільш неприємним є те, що маленькі непрохані гості проникають в житлові приміщення, повзають по меблях і кухонному начинні, потрапляють в цукорницю і в цілому всіляко засмучують своєю присутністю.

Винахідлива пенсіонерка Ольга Павлівна знає, як назавжди позбутися від мурах у будинку без шкідливої хімії, безпечними для дітей і домашніх вихованців методами.

Секрет її перемоги над повзаючим неподобством – олія гвоздики. “У мене вдома завжди є ефірна олія гвоздики. Я постійно беру її з собою в дорогу, адже вона відлякує комарів. А тепер я переконалася ще й у тому, що мурахи теж бояться гвоздичної олії”! – ділиться досвідом мудра жінка. Вона просто нанесла декілька крапель запашної олії в кожен кут приміщення, і мурашки негайно ж втекли!

Щоб охопити велику площу будинку, готують спеціальну гвоздичну суміш. Тобі знадобиться склянка з теплою водою і 5-6 крапель ефірної олії гвоздики. Ретельно розмішайте розчин, промокніть ним ганчірку для підлоги і протріть підлогу в усіх приміщеннях.

Такий простий спосіб відлякає комах і вони зникнуть з будинку менш ніж за добу. Справа в тому, що мурахи не переносять фенол – отруйну речовину, що міститься в гвоздичній олії. Для загибелі комах досить зовсім невеликої кількості такої отрути. Не хвилюйтеся, для тварин і людини речовина безпечна.

Можна приготувати засіб проти мурах з ефірними оліями у вигляді спрею, який зручно брати з собою в дорогу. Перевірено, що такий засіб чудово відлякує й кліщів! Для його приготування налийте в склянку води по 1 ч. л. ефірної олії гвоздики і герані, 1 ст. л. спирту, перелийте в пляшечку з розпилювачем і перед застосуванням ретельно збовтайте суміш.

Обробляйте цим засобом мурашині доріжки 1 раз на 3 дні, і мурахи зникнуть з вашого будинку. Гвоздичним розчином можна оприскувати одяг і шкіру для відлякування кліщів. До речі, засіб чудово захищає і тварин від комах-кровопивців.

У цьому відео Ольга Павлівна наочно демонструє, як позбавитися від домашніх мурашок назавжди.

Пише - tutkatamka.com.ua

Все буде Україна