«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Не Байден: українці назвали іноземного лідера, якому вони довіряють найбільше

Українці найбільше довіряють президенту Польщі Анджею Дуді та колишній канцлерці Німеччини Ангелі Меркель, найбільше не довіряють — президенту Росії Володимиру Путіну. Про це свідчать результати дослідження Центру “Нова Європа”, презентовані у вівторок у Києві, пише УНН.

Так, найбільш надійним українці вважають президента Польщі Анджея Дуду. Польському лідеру довіряють 52,5% опитаних.
На другому місці опинилась ексканцлерка Німеччини Ангела Меркель. Їй довіряє 51,8% опитаних громадян.
На третьому місці за рівнем довіри опинився президент США Джо Байден, йому довіряє 49,8% українців.
При цьому зазначимо, що рівень довіри до Байдена у порівнянні з результатами опитування 2020 року зріс на 19%. Найсуттєвіше зросла довіра українців до президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана — йому довіряє 41,6% українців у порівнянні з 26,8% у 2020 році.
Українців також запитали про ставлення до президента Росії Володимира Путіна. Довіру йому висловило 12,1% опитаних (у порівнянні з 14,2% минулого року).
Водночас, саме Путіну українці висловили найбільшу недовіру. Йому не довіряє 76,7% громадян.
У рейтингу недовіри серед українців друге місце займає Олександр Лукашенко — не вірять йому 59,2% опитаних, що більш ніж на 10% перевищує минулорічний показник. Замикає трійку антилідерів президент Франції Еммануель Макрон (35% недовіри).
Довідково
Дослідження було проведено ТОВ “Інфо Сапієнс” в межах Омнібусу. Метод опитування — особисте інтерв’ю вдома у респондента з використанням планшетів (САРІ). Польовий етап тривав із 8 по 29 листопада 2021 року. Вибірка становить 1007 осіб віком від 18 років. Вибірка репрезентативна населенню за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном проживання відповідно до даних Державної служби статистики України станом на 1 січня 2019 року. Опитування проводилося тільки на територіях, що підконтрольні уряду України. Максимальна теоретична похибка не перевищує 3,1%.

Все буде Україна