«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Не допустити смерті Сенцова!": український омбудсмен запропонувала РФ "будь-які умови обміну"

Також омбудсмен прохає російську сторону перевезти якнайшвидше Сенцова в лікарню для надання медичної допомоги.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова пропонує представникам Російської Федерації обговорити варіанти будь-яких умов обміну задля врятування життя українського режисера Олега Сенцова, що з 14 травня продовжує голодування.

Про це у Facebook повідомила український омбудсмен.

Вона заявила, що сьогодні – 87-й день голодування Сенцова.

"Ситуація зі станом його здоров’я, за інформацією Наталі Каплан (сестра Сенцова) - катастрофічна. Домовленості між президентами України і Росії про моє відвідування українських політв’язнів не виконані Російською Федерацією. Спростувати або підтвердити інформацію, надану РФ про "відносно стабільний" стан Олега, неможливо", - заявила Денісова.

Також омбудсмен заявила, що "звернення мами про помилування сина до президента РФ залишилось без відповіді", а "ініціатива України про розблокування процесу обміну знову гальмується російською стороною".

"Я звертаюся до Уповноваженого РФ з прав людини Тетяни Москалькової, голови Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при президенті РФ Михайла Федотова обговорити будь-які умови обміну, лише б врятувати Сенцова. Йому терміново необхідна належна медична допомога", - наголосила Денісова.

У зв'язку з цим вона заявила, що готова вилетіти негайно до РФ.

"Прошу відповідальних осіб Російської Федерації якнайшвидше надати літак на перевезення Сенцова в будь-яку лікарню, в якій зможуть надати необхідну медичну допомогу", - наголосила вона.

"Закликаю всіх небайдужих включитися і не допустити смерті Сенцова!" - написала Денісова.

Джерело

Все буде Україна