«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Не молодший брат!" Що Юрський говорив про Україну

Відомий російський актор і режисер Сергій Юрський, який пішов з життя 8 лютого, був прихильником України в російсько-українському конфлікті. Він називав Україну окремою країною, а не молодшим братом Росії.

Пропонуємо згадати головні висловлювання Юрського.

Про українську націю та Україну

"Це інша нація — дружня, історично пов'язана з Росією, але інша. Зараз Україна — це інша країна. А кажуть про неї в такій тональності, як ночами в телевізійних передачах Мамонтова або Соловйова "хочемо — розженемо, хочемо — захистимо, а російська мова там має бути!" Хлопці, це не ваша справа".

"Не молодший брат!" Що Юрський говорив про Україну

"Я побував в Україні дуже давно, дуже давно, і для мене Україна — це самостійне явище. І, звісно, небезпечно в Харкові ці слова говорити, але я вважаю, що досить болісне відродження української мови — це благо".

Про Росію та її ставлення до України

"Це жахлива неввічливість, це жахливе порушення не тільки правил пристойності, але і того, що створює певний баланс в світі. Можна допомагати, можна вести переговори, можна співчувати, не погоджуватися, сперечатися, але не можна в такій тональності кричати на всю нашу гігантську країну, в якій подібне знаходить відгук. Це якийсь несподіваний і жахливий вияв національного безкультур'я".

"Відчуття страху у мене не проходить ось уже кілька місяців. Те, що відбувається, викликає у мене не тільки почуття тривоги, а жаху і мороку".

Про Крим

"Можливо, ці актори мучилися і скрегочуть зубами, що Крим їм недоступний. Може, вони просто не знали, що до Криму можна було поїхати вільно і рік тому, і два. З Кримом у мене пов'язано більше 30 років, і я ніколи не почувався там чужим. Чи налагодиться там життя? Тривожно говорити. Адже вже зараз туди не їдуть на відпочинок, а кримчани жили в більшості своїй з обслуговування туристів. а якщо говорити про саму територію... Стародавні греки могли б дати право сучасним грекам заявити, що споконвічні землі Греції поширюються на півсвіту". пише - obozrevatel

Все буде Україна