«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Не приховали": місія ОБСЄ помітила на Донбасі 122-мм гаубиці терористів

Водночас, міжнародні спостерігачі скаржаться на тиск і відверті спроби завадити роботі з боку окупаційних військ

Українська сторона СЦКК повідомляє про нові порушення російськими окупаційними військами домовленостей. Зокрема, йдеться про стягування забороненої артилерії на передову. Про це повідомляє прес-центр Об'єднаних Сил.

"Відповідно до звіту СММ ОБСЄ, опублікованому 17 серпня 2018 року, на тимчасово окупованій території БПЛА СММ ОБСЄ дальнього радіусу дії в черговий раз зафіксував важке озброєння, яке розміщено з порушенням ліній відведення", – констатують патрульні.

Як стало відомо, у районі Софіївки помітили три 122-мм гаубиці Д-30.

Крім того, бойовики намагаються перешкоджати роботі спостерігачів СММ ОБСЄ. Напередодні вони чотири рази відмовили патрулям ОБСЄ у доступі та пересуванні (йдеться про тимчасово окуповані території Донбасу).

Зокрема, у Миколаївці патрулю Місії заборонили продовжити рух по двох автошляхах у напрямку річки Кальміус. Їм терористи віддали наказ залишитися в населеному пункті. Крім того, на блокпостах в районі Горлівки на автошляху Н15, члени збройних формувань РФ дозволили проїзд патрулів СММ ОБСЄ тільки після догляду автомобілів та причепів.

Джерело

Все буде Україна