«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Нечисть біснувалася": обєднаний хресний хід у Києві викликав захват у українців

28 липня понад 65 тисяч вірян прийняли участь в Хресній ході Української православної церкви Київського патріархату, що викликало неабиякий захват в українців.

Хода почалась біля Володимирського собору, де біля пам'ятника князю Володимиру зібралися представники вищого духовенства, керівники країни і представники Вселенського православного патріархату. Зокрема квіти до пам'ятника поклали президент Петро Порошенко і його дружина Марина.

Представники Вселенського патріархату запевнили усіх присутніх, що візит делегації до Києва саме в тисяча тридцяту річницю хрещення Русі – символічний. І означає те, що церква-матір бере на себе відповідальність за Україну, і кінцевою метою є об'єднання православних і надання Автокефалії українській церкві, повідомляє громадська організація "Томос 2018" на свої сторінці у Facebook.

Президент виступив з промовою, в якій наголосив невідворотність надання автокефалії України і висловив намір "обрубати щупальця країни-агресора", які та запускає в Україні через свою церкву.

Загалом у ході прийняли участь понад 65 тисяч вірян з різних куточків України. Завершилася вона урочистим молебнем на Володимирській гірці.

Українці з захватом обговорювали Хресну ходу на своїх сторінках в соцмережах:"А классно ми вчора уїли московитих. Це було грандіозне дійство. Українській державі українська церква!!! Усміхнені обличчя, багато молоді і військових, багато вишиванок, дуже багато жовто-блакитнього кольору. Учора таки біснувалася нечість. Сьогодні Україну боронять янголи".

Джерело

Все буде Україна