«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

''Нещасні українці'': в РПЦ поглумилися над незалежною церквою

У РПЦ прокоментували проведення у Києві 15 грудня Об'єднавчого Собору. Церковники впевнені, що його результати приведуть до збільшення кількості "розкольницьких гілок".

Про це ТАСС заявив прес-секретар патріарха Московського і всієї Русі Кирила священик Олександр Волков. Крім того, він "пожалів" українців, назвавши їх нещасними.

"Якщо раніше розкольницьких гілок на Україні було дві, то в подальшому передбачається їх дроблення і збільшення їх кількості. І можна тільки пожаліти нещасний український народ, який і так терзає божевільної волею своїх нинішніх тимчасових політичних лідерів", — сказав Волков

Він додав, що УПЦ МП продовжить свою роботу й після створення Автокефальної Помісної Православної церкви.

"Російська православна церква молиться в усій своїй повноті за всебічне зміцнення Української православної церкви під керівництвом блаженнійшого митрополита Київського Онуфрія. Канонічне православ'я на Україні сьогодні ще більше зміцнилося. Ще глибше люди повірили в істинність Євангельського вираження "Врата Ада не здолають церкву", і ми чітко зараз розуміємо, що Українська православна церква [МП], незважаючи ні на що, продовжить свій поступальний розвиток і служіння на українській землі", — упевнений він.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Московському патріархаті також різко відреагували на результати Собору та заявили, що канонічне значення його проведення, як і результати, "дорівнюють нулю".

Крім того, в УПЦ МП порівняли участь двох своїх архієреїв в обранні глави помісної церкви зі зрадою Христа його апостолом Юдою.

Все буде Україна