«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Нiколи не кип’ятіть воду двічі. Ось як пpавильно кип’ятити воду для відмінного смаку гарячих напоїв. І чoму я нe знала про це раніше.

Часто ми стикаємося з ситуацією, коли не встигли залити свій улюблений напій окропом, тому спішимо закип’ятити ту саму воду вдруге. Приходячи на кухню, ми знову включаємо чайник і ставимо воду. Але двічі кип’ячена вода має ряд непpиємних властивостей.

По-перше, починається складна хімічна реакція, під час якої відбуваються значні зміни в молекулярному складі води. Не варто заглиблюватися в усі процеси, але висновок очевидний: окріп стає шкiдливим.

По-друге, існує більш просте пояснення: вода змінює смак. Багато хто до цих пір думають, що вода скрізь однакова, і ніщо не може змінити її якості. Але все пізнається в порівнянні.

Можна провести невеликий експеримент: взяти чотири чистих склянки і налити в них воду з різних джерел: 1 – фільтр, 2 – покупна вода будь-якої марки, 3 – кип’ячена в перший раз вода; 4 – кип’ячена вдруге.

 

Випробувавши всі чотири склянки, можна з точністю розповісти про різницю смакових відтінків кожної рідини.

Ще одна порада – не кип’ятити воду, яка давно стоїть в чайнику. Це питання з розряду гігієни, адже за тривалий період часу в рідину потрапляють мiкроби, пил, частинки волосся і інших речовин, що літають в повітрі. Тобто, треба запам’ятати: перед кожним кип’ятінням зливати стару воду і заповнювати чайник новою.

Однак, перед кип’ятінням можна трохи настояти воду в банці під кришкою. Протягом декількох хвилин на дно підуть частки, які не потрібні в напоях. При переливанні води з банки потрібно робити це обережно, щоб не підняти сміття знову. При цьому в залишку банки повинно бути близько трьох-п’яти сантиметрів води.

Якщо хтось регулярно користується термосом, необхідно також слідувати одному правилу, про який знають далеко не всі. А саме, потрібно заливати воду в термос і не відразу закривати кришкою, а через три або чотири хвилини.

Пийте тільки корисну воду і залишайтеся здоровими!

Пише - ukrainians.today

Все буде Україна