«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Нiколи нe pобіть цього у ВЕЛИКИЙ ПОНЕДІЛОК. Oсь що обoв’язково зpобити в перший день СТPАСНОГО ТИЖНЯ кожному, щоб підготуватися до СВІТЛОГО ВОСКPЕСІННЯ

Нiколи нe pобіть цього у ВЕЛИКИЙ ПОНЕДІЛОК. Oсь що обoв’язково зpобити в перший день СТPАСНОГО ТИЖНЯ кожному, щоб підготуватися до СВІТЛОГО ВОСКPЕСІННЯ. Великий понеділок: прикмети і традиції. Джерело Наші предки помічали, що до настання Великодня відбувається чимало дивовижних речей. За допомогою народних прикмет ви дізнаєтеся, які знаки понад не варто iгнорувати, щоб yникнути серйозних тpуднощів.

Довгоочікуване свято Великодня щороку відзначається віруючими в різні дні. Наші предки, однією тільки підготовці до великої події надавали особливого значення.

Наші предки вірили, що в цей період Вищі сили подають нам сигнали про майбутні події, тому ігнорувати їх вкрай нeбезпечно.

Пише - ukrainians.today

У Великий понеділок проводиться спеціальна служба в кожному православному храмі, де згадують великі вчинки Христа, його проповіді і читають уривки з Євангелія, пов’язані з життям Ісуса на землі.

В цей день слід особливо пам’ятати, що Господь усім нам суддя, і здійснюючи погані вчинки, живучи життям, далеким від праведного, ми потім відповідаємо за це на Суді. Бог справедливий до кожного з нас, тому не варто проживати своє життя безцільно і в гріху, щоб не гнівити Отця нашого.

Не варто забувати і про те, що кожна молитва несе в собі особливий сенс. Дуже важливо вести бесіду з Господом за допомогою молебню, просячи прощення за свої гріхи і підносячи подяку Богу за все хороше, що він привніс в життя. Особливо важливо це робити у Великий понеділок.

Народні прикмети на Страсний тиждень

Страсна седмиця – найсуворіший період Великого посту. В цей час люди обмежують себе в звичних розвагах, виключають зі свого раціону м’ясо, рибу і молочні продукти, активно готуються до Великодня і дотримуються народні прикмети.

Перші приготування до Великодня починалися в Великий понеділок. Проводилась генеральне прибирання, часом поєднується з ремонтом. Щоб в цей день очистити будинок від негативу, прийнято позбавлятися від старих і зламаних речей.

Якщо в Великий понеділок погода буде сонячна, значить, влітку урожай буде хорошим.

Вмиваючись в понеділок святою водою, ви забезпечите себе здоров’ям на весь рік.

Все буде Україна