«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Ночі зараз дyже хoлодні і я стaла пoмічати, що огірки пpoпaдaють, а помідори сoхнуть та гнuють. І тyт згадала про спoсіб, яkий мені ще минулого року кyмa порaдила! Тeпeр знову збираю молоденькі огірки

Полив овочевих рослин в холодну погоду залежить від кількох вфжливих факторів

. За матеріалами

При холодному повітрі, якщо світить сонце, навіть періодично — через змінну хмарність, ґрунт прогрітий.

Необхідно стежити за температурою на градуснику.

Обов’язково дивитися перед поливом стан вологості ґрунту — якщо ґрунт не сухий і досить вологий, то поливати в холодну погоду рослини не треба (слід перечекати, холод незабаром піде і потім полити), але якщо ґрунт сухуватий, то необхідно полити всі рослини, навіть якщо на той момент буде всього градусів 15 — 17.

Полив проводити не холодною водою, а відстояною, трохи теплою, або підігріти воду (на плиті, газу, вогні), змішати холодну з теплою водою 50/50.

Якщо в холодну погоду взагалі немає сонця, хмари і навіть йдуть дощі, прохолодно (нижче 15 градусів), то поливати рослини не слід, тим більше при дощах вологи у тепличному ґрунті багато, що у свою чергу створює достатню вологість, — і в цьому випадку краще перечекати негоду або холоди і не поливати рослини.

Від цього «перечікування» холодів рослини не поcтpaждають навіть якщо це буде тривати кілька днів чи кілька тижнів (навіть при сухуватому ґрунті), а як потепліє — то, полити (рослини наздоженуть своє згаяне).

Все буде Україна