«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Нова незалежність: Порошенко відповів біснуватій РПЦ

Проти самостійної української церкви розгорнута масштабна інформаційна кампанія

Президент України Петро Порошенко заявив, що утвердження української незалежності зміцнить Томос про надання автокефалії Українській православній церкві.

Також, за словами президента, цей крок посилить права і свободи українців. Про це Петро Порошенко написав на своїй сторінці в Twitter.

"Томос про автокефалію УПЦ довершить утвердження незалежності і самостійності нашої держави, що зміцнить релігійну свободу, міжконфесійний мир. Він посилить права і свободи громадян. Особливо тих, які зараз перебувають поза спілкуванням з вселенським православ'ям", - заявив Порошенко.

За його словами, незважаючи на те, що проти самостійної української церкви розгорнута масштабна інформаційна кампанія, проте "час автокефалії настав". Він також зазначив, що влада не буде втручатися в суто внутрішні церковні справи, але і не дозволить цього робити іншим країнам.

Він також звинуватив православну церкву в РФ у повній підтримці режиму Кремля. "Автокефалія – це питання нашої незалежності, нашої національної безпеки, питання світової геополітики. Армія захищає нашу землю. Мова захищає наше серце. Віра захищає нашу душу", - заявив Порошенко.

Джерело

Все буде Україна