«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

“Нова школа” виявилась мильною бульбашкою. На лінійці наголошували: “нова”, “нова”, а воно якось… Бігати на перерві не можна, бо вазони в коридорі стоять, іграшку приніс син – змініть, бо завелика..

“Нова школа” (принаймні в нас) виявилась мильною бульбашкою. На лінійці наголошували: “нова”, “нова”, а воно якось … Бігати на перерві не можна, бо вазони в коридорі стоять, іграшку приніс син – змініть, бо завелика ( 20 см пластикова тарілка, яка ховається в рюкзак), дитяча наклейка (рибка і сонечко) на руці в сина- стерти негайно.

На уроці тупотів ногами, сердився, переживав через зауваження вчительки, образився і показав це публічно, бо не дозволила йти першим з прогулянки.

-Йой, це ж проблемна дитина!

Вчителька, навіть, діагноз медичний підібрала. (Ми ще й, перелякані батьки, пішли до лікаря, яка щиро посміялась з медичних знань вчительки). Так, покірних, тихих, заляканих дітей, легко в “стадо” збити і вчити науці, а от змінити мислення, спробувати завоювати авторитет і повагу оцих малих, ще не зіпсованих “совком” дітей, потоваришувати з ними, відчути душу, спромоглись зберегти індивідуальність кожного- набагато важче.

Я 4 роки займаюсь такими ж по суті дітьми, як мій син, “проблемними”, тільки з контузіями, ПТС, дошкульними осколками в тілі, втратою пам’яті тощо. Приходили різні: п’яні, в татухах, в неадекватному стані, з “вирваною” душею і серцем, з тремтячими руками і розширеними зіницями, але мені ніколи не приходило на думку сказати, що ти воїн проблемний, не такий як всі, нестандартний, а тому допомагати, вчити, пояснювати я тобі не буду…

Боже збав, щоб думали, що я скаржусь, переживемо, шкода часу і нервів.

Будем боротись…

Василь Нагорний

Джерело

Все буде Україна